1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Nejkrásnější místa Itálie

Nejkrásnější místa Itálie

Co se dozvíte?

    Nastává nejpříjemnější období k poznávací dovolené. Připravili jsme přehled nejhezčích míst Itálie, kam pro vás naši skvělí průvodci pořádají letecké prodloužené víkendy či okružní zájezdy. Inspirujte se na vaši dovolenou.
     

    Řím

    Jedno z nejkrásnějších a nejromantičtějších měst světa – Řím – si zasluhuje první místo v našem žebříčku nejkrásnějších míst v Itálii. Italská metropole je skvělým místem, kde prožít prodloužený víkend a spatřit starobylé památky, dozvědět se něco z bohaté italské historie a ochutnat skvělé italské speciality.

    Koloseum při západu slunce
    Forum Romanum
    Piazza Navona s Fontánou čtyř řek
    Španělské schody

    Nenechte si ujít hlavně nejkrásnější památky, jako jsou Koloseum – jeden z vrcholů římské architektury, Forum Romanum se starobylými pozůstatky veřejných budov a chrámů, papežský stát Vatikán s bazilikou sv. Petra, Vatikánskými muzei a Sixtinskou kaplí, Andělský hrad, Fontána di Trevi – jedna z nejznámějších fontán planety, slavné Španělské schody a impozantní náměstí Piazza Navona s Fontánou čtyř řek nedaleko Pantheonu.

    Vatikán s bazilikou sv. Petra
    Andělský hrad

    Doporučujeme poznávací zájezdy do Říma

    Benátky

    Canal Grande v Benátkách
    Gondola u mostu Rialto
    Náměstí sv. Marka
    Dóžecí palác

    Zřejmě druhým nejznámějším, a neméně krásným, italským městem jsou Benátky. I do města na laguně vás vezmeme na prodloužený letecký víkend. Spatříte na vlastní oči slavné náměstí sv. Marka se zvonicí a chrámem sv. Marka, Dóžecí palác a budete se plavit vaporettem po hlavní benátské dopravní tepně, kterou je Canal Grande. Čeká vás také návštěva blízkých ostrůvků – ostrova Murano se sklárnou, odkud pochází slavné benátské sklo, a ostrova Burano s pestrobarevnými domky, který proslavila výroba krajek. Nenecháme si ujít ani architektonický symbol Benátek – most Rialto.

    Ostrov Murano
    Ostrov Burano

    Doporučujeme tento poznávací zájezd do Benátek

    Florencie

    Další z našeho žebříčku nejkrásnějších míst Itálie je Florencie, přezdívaná jako kolébka renesance či město umělců. Pokud se rozhodnete zpříjemnit si letošní dovolenou poznávacím zájezdem do Říma, do Florencie to máte jen kousek rychlovlakem. Čekají vás nejkrásnější památky Florencie jako Medicejský palác, impozantní gotická katedrála Santa Maria del Fiore, gotická radnice Palazzo Vecchio, známý most přes řeku Arno Ponte Vecchio a další gotické a renesanční domy, kaple a paláce.

    Florencie a katedrála Santa Maria del Fiore
    Náměstí signorie s radnicí Palazzo Vecchio
    Florencie

    Poznávací zájezd do Florencie můžete spojit také s návštěvou města Pisa se známou šikmou věží a dómem a města Lucca s dochovanými městskými hradbami a zajímavými památkami.

    Náměstí zázraků v Pise
    Piazza Anfiteatro, Lucca
    Verona

    Doporučujeme tyto poznávací zájezdy do Florencie

    Verona

    Dalším z nejkrásnějších italských míst je Verona, město milenců, které jistě znáte ze slavné divadelní hry Romeo a Julie od Williama Shakespeara. Snad nejnavštěvovanější památkou Verony je Casa di Giulietta, Juliin dům s proslulým balkonem, na kterém se každoročně chtějí vyfotit statisíce turistů. Kromě „kulis Shakespearovy hry“ však stojí za vidění také Veronská aréna, římský amfiteátr, který je třetím největším tohoto typu na světě. Mimo to je Verona známá pro své krásné parky a zahrady a skvělé nákupní možnosti italské módy. Poznávací zájezd do Verony vám doporučujeme v kombinaci s Benátkami (cesta vlakem z Benátek do Verony je cca 60 minut).

    Casa di Giulietta
    Aréna ve Veroně

    Ischia

    Pokud vás lákají spíše italské ostrovy, vsaďte na okružní poznávací zájezd na Ischii, jeden z nejhezčích ostrovů v Tyrhénském moři. Spatříte jeho nejkrásnější místa, jako je Aragonský hrad vytesaný do skály, kam se dříve soustředil veškerý život na Ischii, krásné botanické zahrady La Mortella, některé z ischijských termálních parků a další krásné památky. Zájezd na Ischii si můžete obohatit také o celodenní výlet na blízký ostrov Capri, který byl pro svou krásu oblíbeným místem římských císařů už ve starověku, nebo výlet do Neapolského zálivu s prohlídkou autentického města Neapol a zaniklých Pompejí, zničených sopkou Vesuv.

    Ischia
    Aragonský hrad, Ischia
    Capri
    Pompeje

    Doporučujeme tento poznávací zájezd na Ischii


     
    klara.vacek
    6. 9. 2022

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!