1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Nejkrásnější řecké ostrovy: 5 žhavých favoritů

Jaké jsou nejkrásnější řecké ostrovy?

Co se dozvíte?

    Nádherné pláže, křišťálově čisté moře, dech beroucí antické památky, lahodná kuchyně a zajímavá kultura – to jsou hlavní důvody, proč je dovolená na řeckých ostrovech tak oblíbená. Řecko se však pyšní hned několika tisíci ostrovů a ostrůvků. Poradíme vám, které z plejády půvabných ostrovů Řecka jsou ty vůbec nejkrásnější a komu se na nich bude líbit.

    1. Santorini

    Santorini je dokonalým místem pro zamilované páry a fanoušky romantiky. Mohutná sopečná erupce zde před mnoha tisíci let vytvořila obrovský kráter, který se zaplnil mořskou vodou, a po jehož obvodu vzniklo souostroví Santorini. Díky tomu se Santorini pyšní pozoruhodnými plážemi a vysokými skalními útesy různých odstínů, úrodnou půdou vhodnou k pěstování lahodného vína, možností výletů do doutnajícího kráteru a k horkým pramenům a především ikonickými pohledy na bílé domečky s modrými kopulovitými střechami visícími na okraji kaldery. Neexistuje romantičtější místo, kde strávit líbánky, než v bílém santorinském městečku Oia. Právě odsud pocházejí ty nejpůsobivější řecké fotografie s oslnivě bílými domy kontrastujícími s tyrkysovou hladinou moře.

    1. Santorini
     

    2. Lefkada

    Láká vás dovolená na překrásných plážích? Pak vám nemůžeme doporučit jiný řecký ostrov než Lefkadu. Lefkádské pláže Porto Katsiki a Egremni se opakovaně dostávají mezi první desítku v žebříčcích nejlepších pláží naší planety. Průzračné moře a světloučký písek v obklopení bílých útesů oslní každého na první pohled. Na Lefkadě si přijdou na své nejen milovníci pláží jako vystřižených z katalogu, ale i fanoušci windsurfingu a kitesurfingu a nadšenci do potápění a šnorchlování.

    2. Lefkada
     

    3. Kefalonie

    Další místo mezi pěticí nejkrásnějších řeckých ostrovů náleží Kefalonii. Jeden z nejrozmanitějších ostrovů Řecka nabízí perfektní dovolenou úplně pro každého od teenagerů přes rodiny s dětmi až po seniory. V jeden den můžete na Kefalonii relaxovat na dokonalých plážích omývaných vodou tak modrou, až z toho přechází zrak, vyrazit na náročný trek do hor, prozkoumat fascinující jeskyně Drogarati, obdivovat půvabnou květenu, pozorovat divoká zvířata na safari v národním parku Ainos, ochutnat výtečnou řeckou kuchyni v útulných tavernách či se bavit až do noci v živých barech.

    3. Kefalonie
     

    4. Kréta

    Největší z řeckých ostrovů, nejvyhledávanější turisty, s nejvíce fascinujícími antickými památkami a nejlahodnější kuchyní – to je Kréta. A to jsme zdaleka nevyjmenovali všechna „nej“, která by ve spojení s tímto ostrovem bylo možné použít. Kréta je oblíbeným místem téměř pro celoroční dovolenou díky vysokému počtu slunečných dnů. Na jaře sem míří turisté za probouzející se přírodou, v létě za koupáním na krásných plážích a na podzim za poznáváním starověkých památek v čele se slavným Knossosem.

    4. Kréta
     

    5. Korfu

    Smaragd Středomoří – tak se přezdívá Korfu, poslednímu z naší pětice nejkrásnějších ostrovů Řecka. Pokrývá ho doslova záplava zeleně – cypřiše, eukalypty, pinie, vinná réva, více než 40 druhů orchidejí a olivovníky všude, kam oko dohlédne – to je důvod, proč se Korfu pyšní titulem nejzelenějšího řeckého ostrova. Nejen dech beroucí přírodní půvaby, ale i pěkné pláže, přátelští obyvatelé, chutné řecké speciality a neuvěřitelné západy slunce lákají na dovolenou na Korfu každý rok statisíce turistů, mezi nimiž nechybí ani celebrity. Vždyť tahle zelená ostrovní perla učarovala už slavné císařovně Sissi, která sem pravidelně jezdívala na svůj letní zámeček. Nechte se ostrovem Korfu okouzlit i vy.

    5. Korfu
     
    klara.vacek
    17. 5. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!