1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Las Vegas Turecké riviéry: 7 důvodů, proč na dovolenou do oblasti Lara

Las Vegas Turecké riviéry: 7 důvodů, proč na dovolenou do oblasti Lara

Co se dozvíte?

    Rekreační středisko Lara je v podstatě okrajovou čtvrtí velkého města Antalye. Tato perla Turecké riviéry se táhne podél středomořského pobřeží mezi ústím řeky Aksu Cayi na východě, Antalyí na západě a mezinárodním letištěm na severu. O Laře se říká, že nikdy nespí, udivuje koncentrací luxusních hotelových komplexů a svým návštěvníkům nabízí špičkový servis a nespočet lákadel. Co to přesně znamená a proč se na dovolenou vydat právě sem, vám ukážeme v následujících 7 důvodech.

    1. Do pláže Lara Beach se zamilujete na první pohled

    Pláž Lara Beach by klidně mohla být jediným důvodem, proč se vypravit na dovolenou na Tureckou riviéru do letoviska Lara, tak je krásná. Řadí se k nejdelším a nejvyhledávanějším plážím v Turecku: omývá ji klidné Středozemní moře, měří 12 km, nadchne rodiče i jejich dětičky a boříte se na ní do jemného, žlutého písku.
     
    img 1
    Jeho kvalitu potvrzuje i celoroční mezinárodní festival pískových soch Sandland, který za menší vstupné můžete navštívit v západní části pláže. Samozřejmě, že nechybí bohaté vybavení (slunečníky, lehátka, sprchy, občerstvení, vyžití pro děti), o které se starají příslušné hotely.

    2. Téměř každý hotel tady má akvapark

    Většina hotelových komplexů v Laře se pyšní rozsáhlými akvaparky, které si nezadají ani s vyhlášenými vodními světy ve známých letoviscích. Překypují tobogány, pestrobarevnými klouzačkami, nápaditými a rychlými skluzavkami, vodotrysky a škunery pro malé špunty, bazény s umělým vlnobitím a dalšími atrakcemi. K nejlepším hotelům s akvaparky na Laře patří:
    Akvapark v hotelu Limak Lara Deluxe
    Akvapark v hotelu Royal Wings
    Akvapark v hotelu Royal Holiday Palace
    Akvapark v hotelu Sherwood Breezes Resort

    3. Repliky světoznámých lokalit přidávají oblasti na originalitě

    Luxusní tematické hotely v letovisku Lara lákají hosty také replikami slavných staveb ze všech koutů světa. V hotelu Venezia Palace se vypíná zvonice svatého Marka (Campanile) a přes podlouhlý bazén se zvedá most Rialto. Budovy hotelu Asteria Kremlin Palace jsou stylizované do podoby moskevského Kremlu a chrámu Vasila Blaženého.
     
    img 5
    V hotelu Wow Topkapi Palace si zase budete připadat jako uprostřed Istanbulu. Jiná ubytovací zařízení udivují rozmanitou, hravou architekturou s četnými věžičkami, střechami připomínajícími čajové poklice nebo evokují obří zaoceánská plavidla.

    4. Společenský život Lary v americkém stylu neomrzí

    Nejen kopie světoznámých staveb, ale též bohatý noční život dělají z Lary místo k prožití jedinečné dovolené. Díky spoustě barů, klubů, kasin a restaurací otevřených do pozdní noci se jí dokonce přezdívá turecké Las Vegas. Těšit se můžete na lahodné pokrmy místní i mezinárodní kuchyně, na posezení nad šálkem výtečné turecké kávy, na zábavné estrády a na vystoupení zajímavých umělců.

    5. Nákupy okořeněné orientální atmosférou baví i díky smlouvání

    Kdo chce v oblasti Lary nakupovat, rozhodně nebude zklamán. V každém hotelu funguje množství obchůdků se suvenýry, šperky, potravinami i spotřebním zbožím. Doporučujeme však vydat se raději do obchodních galerií, rozesetých podél hlavního bulváru Lara Turizm Youlu. K největším se řadí Antalium Premium Mall, Sultan Bazaar Shopping Center či Akkapark Mall Shopping Mall.
     
    img 6
    Ještě levněji nakoupíte v tureckých bazarech, ve kterých si navíc užijete typickou orientální atmosféru včetně smlouvání. Vzhledem k rychlému rozvoji oblasti se však připravte na jejich moderní háv, za skutečně tradičními obchůdky se musíte vypravit do Antalye.

    6. Město Antalya vás pohltí svou bezprostředností

    Právě sousedství velkého města Antalye (dříve Adalia, 1 milión obyvatel) představuje značnou výhodu Lary. Ne, že by vám snad něco v hotelu chybělo, ale přeci jen, v metropoli Turecké riviéry seženete všechno a navíc sem můžete vyrazit za památkami, zábavou a poznat běžný život Turků.

    Které pamětihodnosti Antalye byste neměli minout? Nejvíce turistů chce vidět:

    • mešity Yivli Minare („Flétnová“) a Kesik Minare („Useknutá“),
    • věže Hodinová (původně pevnost) a Hidirlik Kule (maják),
    • vodopády Düden padající přímo do moře,
    • Hadriánovu bránu Üçkapılar,
    • starý římský přístav,
    • park Karaalioglu.
    Mešita Yivli Minare, Antalya
    Vodopády Düden, Antalya
    Hadriánova brána, Antalya
    Staré opevnění, Antalya

    7. Atrakcí v okolí je tolik, že všechny za dovolenou nezvládnete

    Kromě Antalye můžete z Lary vyrazit také na další zajímavá místa Turecké riviéry v blízkém i širokém okolí. Vnitrozemí ukrývá nečekaně krásnou přírodu a řadu starodávných měst s připomínkami jejich historie sahající do antických dob a ještě dál. Co vidět na Turecké riviéře v letovisku Lara a kam se vydat na výlet během dovolené:
    • ruiny bohatého antického města Perge (vzdálenost z Lary 20 km),
    • starořímské archeologické naleziště Aspendos (40 km),
    • ruiny starověkého města Termessos (60 km),
    • akvapark s delfíní show Dolphin Park v Kemeru (70 km),
    • národní park Koprulu kanyon milli park (100 km).
    Starověké památky v Perge
    Národní park Koprulu kanyon
    josef.krenek
    26. 7. 2021

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!