Rady na cestu


Nejnovější článek

10 užitečných tipů, jak zabavit děti při dlouhém letu na dovolenou

Rady na cestu | 4. 7. 2023
To mě zajímá

10 užitečných tipů, jak zabavit děti při dlouhém letu na dovolenou

Chystáte se na dovolenou, ale čeká vás dlouhý let? V tom případě je třeba vymyslet, jak zabavit děti v letadle. Máme pro vás osvědčené tipy, díky kterým zvládnete dlouhou cestu bez zbytečných nervů.

Rady na cestu | 4. 7. 2023 To mě zajímá

Cestovní pas od A do Z: Co je potřeba k vyřízení pasu?

Nevíte, co je potřeba k vyřízení pasu nebo jak dlouho se na něj čeká? Poradíme vám, co je vše potřebujete vědět o vyřízení cestovního pasu, jeho cenách i platnosti pasu. Také se dozvíte, jak vyřídit dětský pas, nový cestovní pas ve zkrácené lhůtě nebo kam si zajít pro výměnu pasu.
 

Rady na cestu 26. 6. 2023
To mě zajímá

6 tipů, jak překonat strach z létání

Sníte o dovolené, ale bojíte se létat? Inspirujte se našimi tipy, které vám pomohou překonat aviofóbii.

Rady na cestu 15. 11. 2022
To mě zajímá

Jak vybrat nejlepší sedadlo v letadle?

Jaká sedadla v letadle jsou nejpohodlnější, jaká nejbezpečnější a kde naopak nesedět? Poradíme vám, jak si vybrat a zajistit nejlepší místa v letadle!

Rady na cestu 13. 4. 2021
To mě zajímá

10 tipů, jak se bránit koronaviru při cestování letadlem

Od výběru letu přes dopravu na letiště až po bezpečnostní zásady na cestě. Přečtěte si našich 10 tipů, jak se bránit koronaviru při cestování letadlem.

Rady na cestu 6. 1. 2021
To mě zajímá

Jak vybavit cestovní lékárničku?

Poradíme vám, co mít v cestovní lékárničce, ať už se chystáte do Středomoří či do exotiky.

Rady na cestu 23. 9. 2020
To mě zajímá

Jak se připravit na první cestu po koronaviru? 

Cestování v současné době přináší nové výzvy. Když se však dobře připravíte, není důvod se obávat. Máme pro vás tipy, co udělat před první cestou a jak zůstat na dovolené v bezpečí.

Rady na cestu 15. 7. 2020
To mě zajímá

Jak fotit na dovolené na Instagram

Baví vás Instagram a nadšeně sdílíte fotky z dovolené, ale není to úplně ono? Chcete, aby vaše plážové fotografie vypadaly stejně dokonale jako na profilech těch nejúspěšnějších influencerů? Nemusíte být zrovna profi fotograf, abyste ulovili desítky či dokonce stovky lajků. Poradíme vám několik jednoduchých triků, jak fotit na Instagram, které hravě zvládnou i amatérští fotografové.

Rady na cestu 23. 6. 2020
To mě zajímá

Jak na cestování se psem?

Plánujete dovolenou a chcete ji dopřát i vašemu čtyřnohému příteli? Poradíme vám, co je potřeba zařídit před dovolenou, co vašemu pejskovi zabalit a dáme vám užitečné tipy pro cesty autem i informace o létání se psem.

Rady na cestu 13. 5. 2020
To mě zajímá

Cestujte s dětmi bez křiku a pláče

Máte doma malé nezbedníky a rádi byste s nimi vycestovali na dovolenou? Žádný problém. Poradíme vám, jak na cestování s miminkem i většími dětmi, abyste si ho užili vy i vaše ratolesti.

Rady na cestu 12. 5. 2020
To mě zajímá

Jaké očkování mít do exotických zemí?

Plánujete exotickou dovolenou a nevíte si rady s očkováním? Poradíme vám, do jakých destinací se vyplatí nechat se očkovat, jaká očkování jsou povinná, jaká pouze doporučená a na co byste si v tropických destinacích měli dát pozor.

Rady na cestu 9. 5. 2020
To mě zajímá

Proč si sjednat cestovní pojištění na dovolenou?

Pokud chcete prožít bezstarostnou dovolenou, na které budete klidně usínat, mít kvalitní cestovní pojištění je nutností. Přečtěte si, proč se cestovní pojištění vyplatí a na co si při jeho sjednávání dát pozor.

Rady na cestu 14. 4. 2020
To mě zajímá

Jak řešit krádež či ztrátu pasu na dovolené?

Ztratili jste cestovní doklad na dovolené? Nepanikařte. Poradíme vám, co dělat při krádeži či ztrátě cestovního pasu v zahraničí a jak si zažádat o vydání náhradního cestovního dokladu, který vám umožní návrat do ČR.

Rady na cestu 6. 4. 2020
To mě zajímá