1. FISCHER Blog
  2. Rady na cestu
  3. Proč mít cestovní pojištění do zahraničí?

Proč si sjednat cestovní pojištění na dovolenou?

Co se dozvíte?

    Váháte, zda si sjednat cestovní pojištění do zahraničí? Pokud chcete prožít bezstarostnou dovolenou, na které budete klidně usínat, mít kvalitní cestovní pojištění je nutností. Přečtěte si, proč se cestovní pojištění vyplatí a na co si při jeho sjednávání dát pozor.

    Cestovní pojištění se vyplatí i pro cesty po Evropě

    Cestovní pojištění se vyplatí i pro cesty po Evropě

    Ptáte se, proč byste si sjednávali cestovní pojištění, když máte modrý Evropský průkaz zdravotního pojištění, který je platný po celé EU? Zdravotnická zařízení v Evropské unii vám po předložení tohoto průkazu sice poskytnou odpovídající zdravotní péči, ale v mnoha případech budete muset ošetření nebo léky doplatit. Tyto dodatečné poplatky vyřeší právě komerční cestovní pojištění.

    Ani pojištění k platební kartě vám na dovolené v Evropě a obzvlášť v exotice nemusí stačit. Toto pojištění totiž často nekryje pojistné události dostatečně, ať už se to týká výše pojistného plnění za léčebné výlohy či pojištění zavazadel nebo odpovědnosti za škodu.

    Co by mělo obsahovat kvalitní cestovní pojištění?

    1. Pojištění léčebných výloh – pojištění léčebných výloh (na ambulantní ošetření, hospitalizaci, zubní ošetření, fyzioterapii apod.) je nejdůležitější složkou cestovního pojištění a je žádoucí, aby mělo co nejvyšší limit pojistného plnění.
    2. Asistenční služby – kvalitní cestovní pojištění by mělo obsahovat aktivní asistenci 24 hodin denně, pokrytí nákladů na převoz, přeložení, repatriaci, opatrovníka a také převoz tělesných ostatků.
    3. Úrazové pojištění – sjednává se pro trvalé následky i úmrtí v důsledku úrazu.
    4. Pojištění osobních věcí – hodí se pro případ škody na osobních věcech i zpoždění zavazadel.
    5. Pojištění odpovědnosti za škodu – musí pokrýt nejen škodu na zdraví či majetku třetí osoby, ale i náklady na právní zastoupení.
    6. Pojištění odjezdu na dovolenou – sjednává se pro případ zmeškání odjezdu nebo zpoždění.
    7. Pojištění zrušení zájezdu – mělo by pokrýt případné stornopoplatky za zrušení zájezdu.
    8. Pojištění nevyužité dovolené
    9. Pojištění rizikových sportů – pojištění pokrývá provozování rizikových sportů a mělo by krýt také případné škody na sportovním vybavení.
    Co vaše cestovní pojištění obsahuje si hlídejte především v případě pobytů v dalekých zemích a v exotice, kde je kvalitní cestovní pojištění naprostou nutností.
    Co by mělo obsahovat kvalitní cestovní pojištění?
     

    Asistenční služba: nedocenitelný pomocník při problémech

    Asistenční služba: nedocenitelný pomocník při problémech

    Jedním z hlavních důvodů, proč se cestovní pojištění na dovolenou vyplatí, je asistenční služba. Cestovní pojištění vás vyjde na pár stovek a jeho sjednání vám zabere jen několik minut. Za to nezískáte pouze jistotu, že si z dovolené nepřivezete vysoké dluhy, ale také nedocenitelného pomocníka při jakýchkoliv problémech. Ať už vás postihnou zdravotní potíže, ztratíte zavazadla nebo nedopatřením zničíte hotelové vybavení – na asistenční službu se můžete obrátit s jakýmkoliv dotazem.

    Asistenční službu byste měli kontaktovat především v případě zdravotních obtíží. Poradí vám, kde se nechat ošetřit. Budete mít jistotu, že doporučené zdravotnické zařízení má dobrou úroveň a navíc se při odchodu z nemocnice nebudete muset starat o účet.

    Doporučujeme cestovní pojištění od ERV Evropské pojišťovny

    Nyní už víte, proč se cestovní pojištění vyplatí. Abyste měli opravdu kvalitní pojistku pro vaši bezstarostnou dovolenou, doporučujeme vám cestovní pojištění od ERV Evropské pojišťovny, která je českou jedničkou v oboru.

    Mezi hlavní výhody cestovního pojištění od ERV Evropské pojišťovny patří:
    • komplexní ochrana pro cesty do zahraničí,
    • vysoké limity pojistného plnění,
    • rychlé vyplacení škody do týdne,
    • široká síť partnerských zdravotnických center na všech kontinentech, jejichž úroveň je pravidelně prověřována,
    • výhodná cena pojištění,
    • možnost výběru z několika variant pojištění podle vašich potřeb.

    Chraňte se i pro případ COVID-19

    Součástí kvalitního cestovního pojištění je dnes již také krytí léčebných výloh souvisejících s onemocněním COVID-19. Měli byste si však dát pozor, aby v pojištění byly obsaženy také:
    • stornopoplatky z důvodu onemocnění COVID-19 a nesplnění zdravotních podmínek pro vycestování,
    • stornopoplatky z důvodu nařízené osobní karantény,
    • znemožnění návratu (náklady na náhradní ubytování a náklady na náhradní cestu).
    Náš tip: Ke klasickému cestovnímu pojištění ERV Evropa/Svět nabízíme našim klientům ještě výhodné připojištění C19+, které pokrývá i případné zrušení zájezdu (i z důvodu preventivní karantény) a náklady na náhradní ubytování a náhradní cestu související s onemocněním COVID-19.
    klara.vacek
    14. 4. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!