1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Netradiční dovolená: TOP 4 „novinky“

Prožijte netradiční dovolenou

Co se dozvíte?

    Itálie, Chorvatsko, Řecko, Španělsko, Turecko… To už všichni známe. Láká vás zkusit něco nového? Toužíte prožít dovolenou na jedinečném místě, kde jen tak někdo z vašich přátel a kolegů ještě nebyl? Za liduprázdnými plážemi a turisticky málo známými oblastmi naší planety nemusíte letět na druhý konec světa. Máme pro vás 4 tipy na netradiční dovolenou jen pár hodin letu z ČR. Poznejte je jako první!
    Maroko: všechny příchutě dovolené na jednom místě

    Maroko: všechny příchutě dovolené na jednom místě

    Království plné jedinečných míst, bohaté kultury, fascinující historie, rozličných chutí i vůní – takové je Maroko. Nekonečná Sahara s písečnými dunami a velbloudími karavanami, majestátní pohoří Vysoký Atlas s berberskými vesničkami, sluncem zalité pláže při pobřeží Středozemního moře i Atlantiku, královská města plná pamětihodností a trhů hrajících všemi barvami, pozoruhodná kultura, lahodná kuchyně… Marockých lákadel je tolik! Není divu, že je tahle netradiční destinace, kterou od České republiky dělí pouhých pár hodin letu, mezi turisty stále oblíbenější. A proto nesmí chybět v naší nabídce.


     

    Velbloudí karavana na Sahaře
    Ait Ben Haddou na úpatí pohoří Vysoký Atlas
    Kapverdy: osvěžující exotika v Atlantiku

    Kapverdy: osvěžující exotika v Atlantiku

    Kapverdy jsou naším dalším žhavým tipem na netradiční destinaci. Za exotikou a liduprázdnými plážemi nemusíte cestovat několik dní. Na Kapverdách budete za pouhých 6 hodin letu. Deset ostrovů vulkanického původu ukrytých v Atlantiku je opravdovým rájem na zemi. Úchvatná sopečná krajina, nekonečné bílé pláže omývané azurově modrým oceánem, slunečné počasí v kombinaci s osvěžujícím mořským větrem, výborná lokální kuchyně a pohodová atmosféra nezkažená masovým turismem zaručují perfektní dovolenou. Milovníky potápění, rybaření a windsurfingu nadchne ostrov Sal, zastáncům relaxační dovolené na nejkrásnějších plážích se zase bude líbit na ostrově Boa Vista.


     
     
    Pláž Chaves, ostrov Boa Vista
    Buracona, ostrov Sal
    Černá Hora: prázdninová trefa do černého

    Černá Hora: prázdninová trefa do černého

    Na netradiční dovolenou nemusíte do exotiky. I v Evropě se najdou místa, která jsou zatím ve stínu pozornosti turistů, ale přesto stojí za to. Černá Hora je trefa do černého! Přestože je maličká, překvapí vás tahle dosud téměř neobjevená země na břehu Jaderského moře svým turistickým bohatstvím. Nejenom, že se pyšní krásnými plážemi ideálními ke strávení relaxační dovolené, najdete tu také úchvatné hory a přírodu pro fanoušky aktivní dovolené i zajímavé památky pro milovníky historie a kultury. A ty ceny! Černá Hora je oproti tradičním evropským dovolenkovým destinacím výrazně levnější. Určitě však ne na úkor kvality ani služeb. Naopak. Černá Hora má velký potenciál dostat se na žebříčku turistického výsluní až na vrchol.


     

    Kotor
    Ostrov sv. Jiří
    Sharm El Sheikh: poušť, moře a korálové útesy

    Sharm El Sheikh: poušť, moře a korálové útesy

    Tradiční dovolenková země, ale netradiční destinace – představujeme vám další místo, kde prožijete neobyčejnou dovolenou – egyptský Sharm El Sheikh. Jde o jednu z nejlepších oblastí pro potápění na světě. Ve vlnách Rudého moře si budete připadat jako byste objevovali hlubiny oceánu kdesi na opačném konci zeměkoule. Korálové útesy a pestrobarevný mořský svět vás zaručeně okouzlí, ať už si troufnete na potápění nebo zůstanete pouze u šnorchlování. A pokud se raději držíte „při zemi“, zkuste projížďku na velbloudech, návštěvu pouštního safari nebo oázy beduínů. Netradičních zážitků budete mít z dovolené zaručeně nespočet.





    Pobřeží Rudého moře v Sharm El Sheikh
    Sinajská poušť
    klara.vacek
    26. 6. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!