1. FISCHER Blog
  2. Novinky a zajímavosti
  3. Ostrov panenek: místo, které děsí i fascinuje

Ostrov panenek: pohádka nebo noční můra?

Co se dozvíte?

    Máte rádi hororové příběhy? A už jste slyšeli ten o mexickém Isla de las Muñecas? „Ostrov panenek“ nebyl turistickým webem stanice CNN zařazen mezi sedm nejděsivějších míst na světě jen tak pro nic za nic.
     
    Místo, kde panenky ožívají

    Místo, kde panenky ožívají

    Říká se, že v mokřinách u ostrova utonula malá holčička. Místní farmář Julian Santana Barrera se ji snažil ze všech sil zachránit, ale marně. Po dívence zůstala pouze plastová panenka. Julian pověsil panenku jako památku na zemřelou holčičku na strom. A od té chvíle se začaly dít podivné věci.

    Julian slyšel hlasy, které mu našeptávaly, ať po ostrově rozvěsí víc panenek. Prý ho k tomu nabádal duch zemřelé holčičky toužící po společnosti. Julian se hlasem řídil po mnoho let, než se za podezřelých okolností sám utopil.
     
    Pravda nebo smyšlenka? Těžko říct. Julianův bratranec Anastasio, který žije na ostrově, však trvá na tom, že duchové zemřelé dívenky i farmáře jsou zde stále přítomni. Ostrov dodnes „zdobí“ stovky rozkládajících se panenek, které údajně ožívají. Mnoho turistů odpřisáhlo, že je vidělo mrkat či slyšelo, jak si šeptají.
    Náš tip: Další zajímavá místa Mexika s nádechem tajemna, která během vaší dovolené v Mexiku nemůžete vynechat, jsou legendární mayské město Uxmal a samozřejmě mayské město Chichén Itzá, jež patří mezi sedm novodobých divů světa.

    Máte pro strach uděláno? Přenocujte na Ostrově panenek!

    Na Ostrov panenek obvykle přijíždí lodí z hlavního města každý den stovky turistů, kteří chtějí tohle děsivé místo opředené legendou spatřit na vlastní oči. Málokterý z nich se však odváží strávit na ostrově noc. Jestli máte pro strach uděláno, pronajměte si od místních příbytek, a přenocujte tu. Žádnou panenku ze stromu ale raději nesundávejte. Toho, kdo tak učiní, prý čeká neštěstí.

    Máte pro strach uděláno? Přenocujte na Ostrově panenek!
    Náš tip: Zjistěte více o Mexiku a prohlédněte si nejlepší zájezdy.

    Kde tajuplný Isla de las Muñecas najdete?

    Ostrov panenek leží v Mexiku v městské části Xochimilco asi 20 km od centra Ciudad de México. Jezerní oblast Xochimilco je tvořena systémem kanálů a ostrovů zapsaném na seznamu světového dědictví UNESCO. Mezi jednotlivými ostrůvky dopravují turisty lodě, které vás dovezou také na tajuplný Ostrov panenek.

    Náš tip: Doporučujeme vám poznávací zájezd "Velký okruh Mexikem", během kterého spatříte to nejlepší z Mexika v doprovodu zkušeného průvodce, aniž byste se museli o cokoliv starat.
    Chichén Itzá
    klara.vacek
    6. 11. 2023

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!