1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Nejkrásnější pláže světa: náš výběr top 7

Objevte s námi nejkrásnější pláže světa

Co se dozvíte?

    Křišťálové moře, bělostný písek a sklánějící se palmy plné kokosů – sníte o dovolené jako vystřižené z katalogu? S námi si svůj sen můžete splnit. Pro inspiraci jsme vám připravili žebříček 7 nejkrásnějších pláží světa, ať už preferujete Karibik, Indický oceán či Evropu.

    Elafonissi Beach na Krétě

    Elafonissi

    Ikonická pláž Elafonissi s pískem narůžovělé barvy se nachází na západním pobřeží Kréty nedaleko letoviska Kissamos. Tato kouzelná pláž se opakovaně objevuje v žebříčcích nejzajímavějších pláží světa. Unikátní růžový písek, průzračné moře a černé skály působí přímo magicky. Elafonissi Beach je jako stvořená pro romantickou dovolenou v páru. Líbit se tu bude také rodinám s dětmi, které ocení pozvolný vstup do moře.

    Varadero Beach na Kubě

    Varadero

    Kdo by neznal slavnou kubánskou pláž Varadero? Ten nejjemnější písek omývají průzračné vody Atlantiku zčeřené mírnými vlnami. Turisté se sluní pod zelenými palmami a dopřávají si drinky z kubánského rumu. Místo přímo dýchá pohodovou atmosférou. Milovníci zapomenutých pláží možná namítnou, že je zde hotel vedle hotelu, ale i jim spolehlivě učaruje kultovní krása pláže Varadero. Doporučujeme párům, rodinám s dětmi i fanouškům vodních sportů.

    Anse Lazio Beach na Seychelách

    Anse Lazio

    Anse Lazio Beach můžeme směle označit za nejpůvabnější pláž ostrova Praslin i celých Seychel. V konkurenci ostatních překrásných seychelských pláží obstojí díky křišťálové vodě moře, bělostnému písku a sklánějícím se palmám poskytujícím příjemný stín. Tenhle ráj na zemi ocení především cestovatelé hledající klid daleko od davů turistů.

    Kanuhura na Maledivách

    Kanuhura

    Maledivský atol Lhaviyani ukrývá opravdový poklad – pláž luxusního resortu Kanuhura na soukromém ostrově. Spojení tyrkysové laguny s vodními vilami, zářivě bílého písku a bohatého podmořského života uspokojí i ty nejnáročnější plážové fajnšmekry. Dovolenou u této pláže dporučujeme novomanželům, kteří touží prožít bez nadsázky pohádkový start společného života.

    Seven Mile Beach na Jamajce

    Seven Mile Beach

    Oslnivě bílý písek, tyrkysové vody moře, jasně modrá obloha a vzrostlé palmy – tak vypadá Seven Mile Beach – nejkrásnější pláž Jamajky. Na této kultovní pláži najdete vše, co byste si jen mohli přát – půjčovny vodních skútrů, kajaků, možnost potápění, šnorchlování, projížděk na vodních banánech, plaveb na katamaránu a mnoho dalšího. Samozřejmostí jsou výtečné restaurace a bary. Pokud hledáte dovolenou na jedné z nejlepších pláží světa, kde budete mít vše po ruce, zvolte právě Seven Mile Beach v jamajském letovisku Negril.

    Falesia Beach v Algarve

    Falesia

    Jednou z nejkrásnějších pláží Evropy i celého světa je bezesporu Falesia Beach ležící u letoviska Albufeira v portugalském Algarve. Její název v překladu znamená „pláž útesů“. Zhruba sedmikilometrový pruh jemného písku totiž lemují neuvěřitelně vysoké útesy fantastických odstínů od červených až po bělavé. Voda v moři je zde křišťálově čistá. Falesia Beach oslní především cestovatele hledající neotřelou krásu.

    Bayahibe Beach v Dominikáně

    Bayahibe


    Dominikánská republika bývá právem označována za opravdový ráj na zemi pro milovníky plážové dovolené. Ty nejlepší pláže planety najdete právě tady. My jsme jako tu vůbec nejhezčí zvolili Bayahibe Beach ležící na jihovýchodě ostrova. Bayahibe splní všechny vaše představy o dovolené jako vystřižené z katalogu – pruh nejjemnějšího bílého písku obklopuje z jedné strany azurové moře a z druhé strany pás kokosových palem. Samozřejmostí jsou výborné restaurace, živé bary a kvalitní hotelové resorty v okolí, které uspokojí i náročnější klientelu.

    klara.vacek
    2. 4. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!