1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Nejlepší z Kanárských ostrovů pro rodiny i dobrodruhy

Který z Kanárských ostrovů je ten pravý pro vás?

Co se dozvíte?

    Láká vás dovolená na Kanárech, ale nevíte, na který z plejády úžasných Kanárských ostrovů se vydat? Máme tip pro rodiny s dětmi, romantické duše, dobrodruhy a milovníky přírody, umělce i plážové typy. Zjistěte, který z Kanárských ostrovů sedne právě vám.
    Fuerteventura: pro plážové typy a rodiny s dětmi

    Fuerteventura: pro plážové typy a rodiny s dětmi

    Mezi Kanárskými ostrovy není lehké zvolit ten s nejkrásnějšími plážemi, ale pokud se má tímto titulem pyšnit jenom jeden, je to bezpochyby Fuerteventura. Nejdelší pobřeží Kanárských ostrovů ukrývá pláže se zlatavým i bílým pískem, které jsou jako stvořené k relaxaci a azurová voda Atlantiku ke koupání. A když vás slunění na pláži a vodní radovánky omrzí, můžete obdivovat kouzlo zdejších tradičních vesniček, četné větrné mlýny, pouštní krajinu u známých písečných dun v Corraleju nebo se vydat na výlet do jedné z více než desítky přírodních rezervací Fuerteventury.

    Rodinám s dětmi doporučujeme moderní letovisko Caleta de Fuste nebo Jandía s velkou řadou atrakcí, klidnějším povahám toužícím po pohodové dovolené se bude líbit v prázdninovém středisku Costa Calma.

    Lanzarote: sopečná krajina pro romantické duše a umělce

    Lanzarote: sopečná krajina pro romantické duše a umělce

    Spatřit alespoň jednou v životě Lanzarote je snem každého milovníka umění. Ne nadarmo se do ostrova měsíční krajiny zamiloval světoznámý umělec César Manrique, který stál u zrodu nebo přeměny takových „uměleckých děl“ jako lávové jeskyně Jameos del Agua, kaktusové zahrady Jardin de Cactus s větrným mlýnem, domu v Tahiche stojícímu v proudu zkamenělé lávy či fascinují vyhlídky na ostrov Graciosa – Mirador del Río

    Lanzarotská krajina sopečných vulkánů nepatří na seznam UNESCO jen tak pro nic za nic. Pohled na Ohňové hory v národním parku Timanfaya učaruje nejen každé umělecké, ale i romantické duši. Přidejte si k tomu téměř stovku půvabných pláží v čele s těmi nejkrásnějšími jako Playas de Papagayo nebo pláže letovisek Puerto del Carmen či Costa Teguise, kde si nechal postavit rezidenci i španělský královský pár, a není pochyb, že si Lanzarote také zamilujete.

    Tenerife: nejpestřejší z Kanárských ostrovů pro milovníky přírody

    Tenerife: nejpestřejší z Kanárských ostrovů pro milovníky přírody

    Tenerife je neuvěřitelnou přehlídkou rozmanitosti. Na vyprahlém jihu největšího z Kanárských ostrovů se rozprostírají pláže s černým lávovým pískem a nejoblíbenější letoviska jako Playa de las Américas nebo Los Cristianos, zatímco na chladnějším a deštivějším severu najdete banánové plantáže a stále kvetoucí stromy a keře. Ve středu ostrova můžete objevovat národní park Teide a vyšplhat na spící sopku a zároveň nejvyšší vrchol celého Španělska - Pico del Teide.

    Na Tenerife zkrátka nebudete vědět, co objevovat dřív. Nejen milovníky přírody ohromí jeho rozmanitost. I obyčejní smrtelníci jsou fascinováni směsicí pláží hrajících všemi barvami, vysokých hor a zeleně. Jako byste snad neprožili dovolenou na pouhém jednom ostrově, ale rovnou na celém kontinentě.

    La Palma: zelený ostrov pro fanoušky vína i dobrodruhy

    La Palma: zelený ostrov pro fanoušky vína i dobrodruhy

    Ani největší, ani nejmenší, ale rozhodně nejzelenější. Největší z „malých Kanárských ostrovů“, La Palma, získal díky příznivým klimatickým podmínkám přezdívku „zelený ostrov“. La Palma je vzhledem ke své „velikosti“ a vysokým vrcholům naprosto unikátním ostrovem s jedním z nejstrmějších terénů na světě.

    Nejen dobrodruhům učaruje Caldera de Taburiente – obrovský sopečný kráter v národním parku se zelenými borovicovými lesy, tryskajícími prameny, roklinami a prudkými stráněmi, fascinující jeskyně Cueva Bonita, vulkán Tenequía i hlavní město Santa Cruz de la Palma, kde se zastavoval už Kryštof Kolumbus při svých objevitelských výpravách. Gurmáni zase ocení lahodné víno, které zraje přímo na la palmských sopečných svazích.

    Gran Canaria: nejoblíbenější z Kanárských ostrovů pro každého

    Gran Canaria: nejoblíbenější z Kanárských ostrovů pro každého

    Nevybrali jste si? Pak vsaďte na nejpopulárnější ze všech Kanárských ostrovů – Gran Canarii. A proč je nejoblíbenější? Protože má pro každého něco. Gran Canaria dostala do vínku trošku ode všeho – nekonečné pláže, kam jen oko dohlédne, chráněná území s úchvatnou přírodou, horské masívy, obří „saharské“ písečné duny Maspalomas i kouzlo historie.

    Romantikům se bude líbit v poklidném letovisku San Agustin, milovníkům zábavy v živém středisku Playa del Inglés či Maspalomas, vyznavači aktivní dovolené ocení pěší turistiku v pohoří Cumbre nebo procházku k památkám v metropoli Las Palmas a rodiny s dětmi pestrou nabídku skluzavek a tobogánů v jednom ze zdejších aquaparků. Ať už preferujete relaxaci na pláži, poznávání památek a kultury, výlety do panenské přírody nebo zábavu a nákupy, Gran Canaria je zkrátka sázka na jistotu.

    klara.vacek
    31. 8. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!