1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. 10 tipů, co dělat na dovolené v Punta Cana: parádní pláže, delfíni, golf

10 tipů, co dělat na dovolené v Punta Cana: parádní pláže, delfíni, golf

Co se dozvíte?

    Dominikánská republika se stala symbolem pro dokonalou exotickou dovolenou v karibském ráji, plnou koupání, opalování pod palmami, žhavého sluníčka a chladivých drinků. Její nejvyhlášenější letovisko, prázdninová oblast Punta Cana, se táhne v délce několika desítek kilometrů na nejvýchodnější části Dominikány. V severní části omývá její břehy Atlantský oceán (rekreační střediska Bávaro a Uvero Alto), u jižního pobřeží šumí Karibské moře (rekreační středisko Punta Cana). Podívejte se s námi na desítku nápadů, co dělat na dovolené v Punta Cana.
    Relaxovat na nejhezčích plážích na světě

    Relaxovat na nejhezčích plážích na světě

    Jak si představujete svou ideální pláž snů? Nechybí na ní bílý písek, stín z tropických palem a plážový bar se zmrzlinou a osvěžujícími koktejly? Omývá ji křišťálově čistá mořská voda, ve které se koupete, dovádíte a šnorchlujete? Dopřáváte si klidu bez davů rekreantů a zároveň perfektního servisu od lehátek po toalety?

    V takovém případě jste si vysnili pláže v Punta Cana, které v délce několika desítek kilometrů lemují zdejší pobřeží. A nezáleží přitom, jedná-li se o Bavaro Playa, o které se říká, že patří mezi desítku nejkrásnějších pláží planety, o její sousedku Cap Cana, o roztáhlou Arena Gorda nebo o jinou z desítek zdejších pláží. Svou malebností, čistotou a příjemnou atmosférou vás uhranou všechny. A není to žádný sen!

    Užívat si báječné počasí

    K čemu by však byly krásné pláže, kdyby pobytu na nich nepřálo počasí. To však v Punta Cana naštěstí nehrozí. Během hlavní turistické sezóny od listopadu do dubna se teplota vzduchu konstantně pohybuje od 17 do 32 stupňů, v podstatě vůbec neprší a voda je příjemná ke koupání. Ani ve zbytku roku se zdejší tropické podnebí příliš nemění, sluníčko svítí a jen mezi květnem a říjnem se objevují intenzivní, ale krátkodobé deště.

    Letní den v Punta Cana
    Východ slunce nad Punta Cana

    Nechat se hýčkat luxusním ubytováním

    Skvělé počasí a pláže jako z růže květ doplňují v Punta Cana špičkové hotelové komplexy s širokou paletou nadstandardně realizovaných služeb. Čeká tady na vás lahodná kuchyně, all inclusive servis, relaxační bazény i rozsáhlé sportovní vybavení. Nejprestižnější ubytovací areály leží přímo u břehů Karibiku, ale zajímavé hotely se ukrývají i hlouběji ve vnitrozemí. Vybrat si můžete například:

    Dovádět v akvaparcích

    Akvaparky má celá řada komfortních hotelových komplexů jako Royalton Splash (Splash Park), Bahia Principe Luxury Esmeralda (Luxury Esmeralda Water Park) nebo Barceló Bávaro Palace (Pirates Island Water Park). Další velké akvaparky jsou Sirenis Aquagames Punta Cana u hotelu Sirenis v Uvero Alto a Canapolis Water Park u hotelu Hyatt Ziva Cap Cana.

    Luxury Esmeralda Water Park
    Sirenis Aquagames Punta Cana

    Za specialitu lze považovat Dolphin Discovery Punta Cana, propojení akvaparku s přímým setkáním s delfíny v bazénu. Nachází se mezi obcí Bávaro a lagunou stejného jména v obchodní zóně, kde také funguje Caribbean Lake Park, soustava umělých jezer určená pro adrenalinové vodní sporty.

    Plavat s delfíny

    Pokud si chcete s delfíny, ale také se žraloky a rejnoky zaplavat v jejich skutečném životním prostředí, není problém. Stačí využít služeb projektu Dolphin Island (Ocean Park) v Bávaru, který zajišťuje skotačení s vodními savci a parybami v několika plovoucích bazénech přímo na moři a představuje další báječný nápad, co dělat na dovolené v Punta Cana.

    Objevovat tropickou přírodu

    Kromě zmiňovaných delfínových „atrakcí“ Dolphin Discovery a Dolphin Island láká východ Dominikánské republiky milovníky přírody do dalších lokalit, ve kterých nakouknou pod pokličku zdejší fauny a flóry. Během dovolené v Punta Cana byste měli vyzkoušet např.:

    • Hoyo Azul – ekopark vybudovaný kolem cenote (závrt krasového původu zatopený průzračně čistou podzemní vodou) s možností koupání,
    • Manati Park Cerrado – menší zoo s papoušky, plameňáky, ještěrkami, krokodýly, želvami a hlodavci včetně představení delfínů a plavání s nimi,
    • Ojos Indigenas – přírodní rezervace s turistickými stezkami, lagunami ke koupání, dětským zoo a přírodovědnými expozicemi,
    • pozorování velryb – plavby za největšími tvory planety (především za keporkaky) severně od letoviska,
    • Scape Park – eldorádo dobrodružných venkovních aktivit pro celou rodinu v nitru bujné ostrovní vegetace v jižní části oblasti.
    Hoyo Azul
    Příroda v Punta Cana

    Hrát v golfovém ráji

    V Punta Cana si přijdou na své všichni příznivci golfu – čeká na ně řada skvěle udržovaných hřišť všech výkonnostních kategorií. Za nejlepší hřiště Dominikánské republiky i celého Karibiku se označuje Punta Espada nedaleko jachetní mariny Cap Cana. Hráče si získává perfektními greeny, úchvatnými výhledy na moře a devátou jamkou přímo na pobřeží.

    Golfový resort Punta Espada
    Golfové hřiště v Punta Cana

    Na západní straně laguny Bávaro se ve stínu tropické vegetace a mezi soustavou jezer proplétají greeny nejstaršího zdejšího hřiště Barcelo Bávaro. Golfové hřiště Corales v sousedství letiště udivuje od svého otevření v roce 2009 umístěním nad divokými útesy, za esteticky dokonalým hřištěm La Cana stojí slavný designér P. B. Dye a náročnost hřiště Cocotal Golf & Country Club zvyšují strategicky vysázené stromy a blízko stojící ubytovací vily.

    K dalším oblíbeným golfovým hřištím v Punta Cana patří i Roko Ki Golf Club, White Sands Golf Course či Catalonia Caribe Golf.

    Vydat se na výlet za poznáním

    Kdo nechce během dovolené v Punta Cana zůstávat pouze v hotelu a naopak touží po bližším poznání východní části Dominikánské republiky, může si vybrat z mnoha výletů za ostrovními zajímavostmi. K nejoblíbenějším výletním cílům z Punta Cana se řadí:

    • Catalina a Saona – nádherné, nedotčené ostrůvky s kokosovými palmami, korálovými útesy a bohatou mořskou faunou,
    • Los Haitises – národní park s mangrovovými porosty, endemickou květenou, stovkou druhů tropických ptáků a indiánskými malbami ve vápencových jeskyních,
    • Santo Domingo – hlavní město Dominikánské republiky s koloniálním centrem, původním opevněním a Kolumbovým palácem (UNESCO).
    Ostrov Saona
    Socha Kryštofa Kolumba v Santo Domingo
    Kolumbova rezidence v Santo Domingo
    Národní park Los Haitises

    Využít dostupného letiště

    Již žádné zdlouhavé převozy autobusem z letadla do hotelu! Velkou výhodu pro Puntu Canu znamená vynikající dopravní poloha mezinárodního letiště, ze kterého je dojezdová doba do většiny ubytovacích komplexů maximálně 30 minut. Aeropuerto Internacional Punta Cana se navíc pyšní řadou architektonických cen za originální design evokující domorodou vesnici.

    Spolehnout se na výtečnou infrastrukturu

    Vysoký počet turistů trávících prázdniny v Punta Cana vytvořil ideální podmínky k rozvoji podpůrných služeb jako restaurace, obchody, lékárny nebo autopůjčovny. V posledních letech zahájilo provoz i několik velkých nákupních galerií (Blue Mall Punta Cana, Downtown Mall, Palma Real Shopping). Do oblasti vede z metropole Santa Dominga dálnice RD-3, která dále pokračuje jako rychlostní silnice.

    josef.krenek
    15. 9. 2022

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!