1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Kam na Silvestra? Do Dubaje!

Kam na Silvestra? Do Dubaje!

Co se dozvíte?

    Silvestr je speciální, výjimečný a neopakovatelný. Se špetkou nostalgie a pořádnou dávkou oslav se 31. prosince loučíme se starým rokem a otvíráme dveře do roku nového, ve kterém nás čekají fantastické zážitky i skvělé příležitosti. I proto by oslava svátečního Silvestra měla být jedinečná a velkolepá. Vyměňte okoukané ohňostroje v mínusových teplotách a ledový vzduch za spektakulární světelné divadlo nad arabskou metropolí v letním podnebí. Podívejte se, kam na Silvestra 2023 v Dubaji!
     
    Oslavy Silvestra v Dubaji

    Oslavy Silvestra v Dubaji: 5 tipů na netradiční silvestrovský večer

    Přemýšlíte, co dělat na Silvestra, aby konec roku 2023 stál skutečně za to? Prožijte zimní svátky netradičně a vydejte se na dovolenou do tepla. Zveme vás do Spojených arabských emirátů, kde si i v prosinci vychutnáte relax na písečné pláži, příjemné teploty, luxusní nákupy a unikátní sváteční atmosféru. Vyberte si dovolenou v arabské metropoli a inspirujte se našimi tipy, jak prožít Silvestra v Dubaji.

    1. Velkolepé ohňostroje v Dubaji

    1. Velkolepé ohňostroje v Dubaji: místa s nejkrásnějším výhledem

    K silvestrovské půlnoci neodmyslitelně patří ohňostroj. A právě novoroční ohňostroje v Dubaji se řadí mezi nejkrásnější na světě. Ve městě zlata a luxusu máte na výběr několik strategických míst, odkud budete mít na světelnou show ten nejlepší výhled. Ohňostroje z nejvyšší budovy světa Burj Khalifa můžete sledovat z Dubai Fountain Promenade u obchodní galerie Dubai Mall nebo z Dubai Water Canal. Rezervovat si můžete i stůl na večeři v Dubai Mall, kde si vychutnáte exkluzivní výhled na noční oblohu osvětlenou pestrobarevnými explozemi.

    Ohňostroje luxusního hotelu Burj Al Arab si perfektně užijete z pláží Black Palace Beach a Kite Beach nebo z parku Umm Suqeim. Na všechna tato místa je vstup zdarma.

    1. Velkolepé ohňostroje v Dubaji

    Parádní ohňostroje na umělém ostrově Palm Jumeirah, odpalované z prostoru The Pointe, si vychutnáte z promenády Palm Jumeraih Boardwalk nebo z pláže Palm West Beach. Neuvěřitelnou show s ohňostroji, kterou na Palm Jumeirah nabízí i hotel Atlantis The Palm, uvidíte z nedalekých hotelů Anantara Dubai The Palm Resort & Spa a Dukes The Palm, Royal Hideaway nebo z pláže Umm Al Suqeim Beach. Výhodou je, že z této pláže budete mít možnost užít si i ohňostroje z Burj Khalifa. Jedinečný výhled nabízí také mrakodrap The Palm Tower Dubai, který nabízí vyhlídkovou plošinu a „nekonečný“ bazén.

    Náš tip:

    Silvestrovské ohňostroje v Dubaji probíhají taktéž nad rozhlednou Dubai Frame, ostrovem Bluewaters Island, prostorem Town Square Dubai, nábřežím Al Seef či lokalitami Global Village a Dubai Festival City.

    2. Divoká silvestrovská noc na párty v klubu

    Silvestr si zaslouží pořádně divokou taneční párty! Dubajské kluby jsou na Silvestra přeplněné „k prasknutí“ a kromě davů můžete čekat světové dýdžeje, taneční vystoupení a absolutně jedinečnou atmosféru. Taneční párty se konají v klubech, barech i restauracích s bazénem a skvělým výhledem na dechberoucí ohňostroje. Každoročně se v Zero Gravity, jednom z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších plážových klubů v Dubaji, pořádá legendární Zero Gravity Party s mezinárodním line-upem hudebních hostů. Letos na silvestrovském plážovém festivalu zazáří hvězdy jako Rudimental, Sigala nebo Nathan Dawe.

    Náš tip:

    Většina luxusních hotelů v Dubaji organizuje silvestrovský galavečer. Pokud Silvestr strávíte v emirátu Ras Al Khaimah, novoroční párty na vás zaručeně čekají v oblíbených hotelech Rixos Bab Al Bahr a Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort.

    3. Velkolepá silvestrovská oslava v Dubai Opera

    3. Nezapomenutelná silvestrovská oslava v Dubai Opera

    Další tip, kam na Silvestra v Dubaji, představuje Dubai opera. Tato umělecká instituce každoročně organizuje v okouzlujícím Dubai Opera Auditoriu silvestrovský galavečer s hudebním programem, bohatou večeří a neomezenou konzumací nápojů. O zábavný program silvestrovského večera 2023 se postarají Dubai Opera Big Band s nejlepšími jazzovými hudebníky, americký hudebník a držitel ceny Grammy Fantastic Negrito a také DJ Slim, který je zároveň známým hudebním producentem. O půlnoci se vám z promenády Dubai Opera naskytne jeden z nejhezčích výhledů na ohňostroje z mrakodrapu Burj Khalifa.


     
    4. Romantická noční plavba po Dubai Creek

    4. Romantická noční plavba po Dubai Creek

    Silvestr na dovolené v Dubaji můžete prožít ve dvou a s pořádnou dávkou romantiky. Rezervujte si plavbu „Dhow cruise“ tradiční loďkou po kanálu Dubai Creek. Novoroční atmosféru doplňuje luxusní menu od světových kuchařů, míchané drinky a bohatý hudební program. A to vše s exkluzivním výhledem na novoroční ohňostroje. Prožijte Silvestr v Dubaji mimo hluk velkoměsta a vychutnejte si oslavy na klidné hladině Dubajského zálivu.

    5. Silvestr v beduínském stylu na pouštním safari

    5. Silvestr v beduínském stylu na pouštním safari

    Před silvestrovským ruchem můžete „utéct“ také do Arabské pouště a dubajský Silvestr prožít skutečně netradičně. Rezervujte si výlet na pouštní safari a ubytujte se v beduínském stanu mezi dunami. Na poušti vás čeká úžasný západ i východ slunce – symbolický konec starého a začátek nového roku. Beduínský večer vám představí břišní tanečnice, malování hennou, bufet s tradičním arabským jídlem a noční oblohu posetou hvězdami. Silvestrovská noc v poušti bude zážitkem na celý život a novoroční předsevzetí se změní na splněná přání.

    Nezapomeňte! Chystáte-li se na Silvestra z Dubaje do pouště, přibalte si teplejší oblečení. Mezi dunami bude v noci chladněji.

    Bonus: kam na Silvestra 2023 na Johna Newmana

    Galavečer s hlavní hvězdou Johnem Newmanem se koná v ikonickém hotelu Rixos Premium Dubai. Chcete-li zažít bohatou večeři, nekonečný výběr nápojů a vychutnat si jedinečný výhled na pláž, kupte si vstupenku na silvestrovskou párty právě sem. Pro děti bude v tanečním sále vyhrazený speciální prostor, kde si užijí mnoho aktivit a zábavu.

    Může se hodit: jaké počasí očekávat na Silvestra v Dubaji?

    Dubaj je známá nikdy nekončícím létem, a proto si i zimní dovolenou ve Spojených arabských emirátech užijete v teple. Nejvyšší teploty dosahují 26 °C (nejnižší 16 °C), deště se obávat nemusíte. Prosincové počasí v Dubaji je ideální na tričko s krátkým rukávem, ale vyplatí se vzít si s sebou i svetr, večer se může hodit lehčí bunda.

    Last minute Dubaj! Pokud vás láká luxusní dovolená v Dubaji i mimo silvestrovské oslavy, využijte last minute zájezdy do Dubaje za výhodné ceny.

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!