1. FISCHER Blog
  2. Fotočlánky
  3. Oslňující Abú Dhabí: prohlédněte si fotogalerii 12 nejlepších míst!

Oslňující Abú Dhabí: prohlédněte si fotogalerii 12 nejlepších míst!

Zažijte výjimečnou dovolenou v Abú Dhabí! Tato přepychová a kosmopolitní metropole nabízí nekonečné množství zážitků a možností od fascinující architektury přes kulturní bohatství až po relaxaci na nádherných plážích. Objevte zábavní parky pro rodiny s dětmi, nekonečně vysoké mrakodrapy, luxusní 5* hotely a další úchvatná místa tohoto hlavního města Spojených arabských emirátů. Představujeme vám fotogalerii s dvanácti tipy, co vidět na dovolené v Abú Dhabí. Od února si do něj navíc můžete zaletět přímým letem z Prahy.

Promenáda Corniche
Promenáda Corniche Foto 1 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Abu Dhabi Corniche

Abu Dhabi Corniche je 8 km dlouhá pobřežní promenáda, která nabízí nádherné pláže a úchvatné výhledy na hlavní město Spojených arabských emirátů. Z tohoto místa uvidíte moderní mrakodrapy, malebné parky, rozlehlé zahrady i luxusní hotely.

Mangrove Park
Mangrove Park Foto 2 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Národní park Mangrove

Tento park v Abú Dhabí je skutečnou oázou klidu. Nachází se v srdci města a nabízí jedinečný pohled na přírodu a mangrovové lesy. Také je biotopem a domovem mnoha vzácných druhů ptáků a ryb. Park si projděte pěšky nebo projeďte na kajaku.

Galerie Louvre
Galerie Louvre Foto 3 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Louvre Abu Dhabi

Pobočka francouzského Louvru v Abú Dhabí představuje jedinečnou kombinaci kultury, umění a architektury. Sídlí ve velkolepém komplexu s mřížovanou kopulí a najdete v něm umělecká díla z celého světa. Galerie a muzeum umění nabízí stálé expozice i pravidelně měnící se výstavy.

Mrakodrap Capital Gate
Mrakodrap Capital Gate Foto 4 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Capital Gate

Capital Gate v Abú Dhabí je mrakodrap s nejvyšším sklonem na světě. Tato architektonická ikona je kromě svého unikátního tvaru také sídlem luxusního 5* hotelu s exkluzivním ubytováním a panoramatickými výhledy na město a Perský záliv.

Ferrari World s nejrychlejší horskou dráhou na světě, zdroj: mediahub.dctabudhabi.ae
Ferrari World s nejrychlejší horskou dráhou na světě, zdroj: mediahub.dctabudhabi.ae Foto 5 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World v Abú Dhabí  je jedinečným zábavním parkem pro děti i dospělé. Nabízí nezapomenutelné jízdy, zážitky a atrakce inspirované Formulí 1. Den plný zábavy si v jednom z největších krytých zábavních parků na světě užijí nadšenci formulí, automobilového závodění a adrenalinových dobrodružství.

Mešita šejka Zayeda
Mešita šejka Zayeda Foto 6 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Velká mešita šejka Zayeda

Velká mešita šejka Zayeda je největší mešitou v Arabských emirátech. Dovnitř mohou vstoupit nemuslimové a dokonce i ženy, což je v arabských zemí neobvyklé. Tato impozantní stavba s desítkami bílých kopulí a čtyřmi minarety reprezentuje moderní podobu islámské architektury.

Ekologická čtvrť Masdar City
Ekologická čtvrť Masdar City Foto 7 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Masdar City

Čtvrť Masdar City v Abú Dhabí je inovativní a udržitelné město budoucnosti. Jeho ekologická architektura využívá recyklovatelné materiály a zaměřuje se na energetickou hospodárnost. Podívejte se na nový styl života, který šetří naši planetu.

Úchvatná pláž Saadiyat
Úchvatná pláž Saadiyat Foto 8 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Pláž Saadiyat

Nejkrásnější pláží v Abú Dhabí je pláž Saadiyat, která se pyšní dlouhým pásem bělostného písku. Od cesty je oddělena nádhernými trávníky a dřevěnými chodníčky. Pláž se nachází na stejnojmenném ostrově, kde můžete kromě odpočinku a opalování vidět i delfíny nebo karety obrovské. Díky ideálnímu počasí si ji můžete užít v každém ročním období.

Hotel Emirates Palace
Hotel Emirates Palace Foto 9 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Emirates Palace

Hotel Emirates Palace je jedním z nejluxusnějších a nejdražších hotelů na světě. Svým hostům nabízí výjimečné ubytování, soukromou pláž, heliporty, jachetní marinu, překrásné zahrady, lázně a exkluzivní bazény. Nechybí ani restaurace s arabskými specialitami.

Pevnost Qasr Al Hosn
Pevnost Qasr Al Hosn Foto 10 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Qasr Al Hosn

Pokud se chcete dozvědět více o tradiční architektuře, historii a kulturním dědictví, muzeum Qasr Al Hosn je tím pravým místem. Bývalá pevnost vznikla na místě bývalé strážní věže už v 18. století a dnes je kulturním symbolem celých Spojených arabských emirátů. Navštivte všechny dostupné expozice s historickými artefakty.

Oceanárium SeaWorld Abu Dhabi, zdroj: seaworldabudhabi.com
Oceanárium SeaWorld Abu Dhabi, zdroj: seaworldabudhabi.com Foto 11 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

SeaWorld Abu Dhabi

Navštivte úžasný podmořský svět v Abú Dhabí. SeaWorld patří ve městě mezi nejnovější atrakce, byl otevřen v květnu 2023 a pro své návštěvníky má k dispozici celkem 8 různorodých sekcí a přes 35 lákadel. Nechybí ani obchody a restaurace. Zábavní park se nachází v blízkosti aquaparku Yas WaterWorld a dalších zajímavých míst.

Komplex mrakodrapů - Jumeirah at Etihad Towers
Komplex mrakodrapů - Jumeirah at Etihad Towers Foto 12 / 12 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Jumeirah at Etihad Towers

Jumeirah at Etihad Towers jsou velkolepé mrakodrapy v Abú Dhabí. Kombinují luxusní ubytování a obchody, prvotřídní restaurace a moderní architekturu. Těchto 5 supermoderních budov nabízí impozantní výhled na celé město.

Líbí se vám náš článek?
Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!

Mohlo by vás zajímat