1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Golf a pláže ve stínu stolové hory. 7 tipů, co vidět a dělat na dovolené v Le Morne

Golf a pláže ve stínu stolové hory. 7 tipů, co vidět v Le Morne

Co se dozvíte?

    Podívejte se s námi na 7 tipů, co vidět a dělat na dovolené v Le Morne. Jedna z nejkrásnějších a turisticky nejpopulárnějších lokalit Mauriciapoloostrov Le Morne Brabant – vybíhá z jihozápadního okraje tohoto pohádkového ostrova. Hlavní město Port Louis leží asi 40 kilometrů daleko, mezinárodní letiště ještě o 15 kilometrů dále. Oblast s nádechem luxusu, ze tří stran omývaná Indickým oceánem, je dostupná pro každého. Využít můžete kvalitní hotely na pobřeží Le Morne či v blízkých letoviscích na severu (Tamarin) i na východě (Bel Ombre, Beau Champ).

    1. Písečné pláže

    Na dovolenou na Mauricius se jezdí kvůli plážím a pro Le Morne to platí dvojnásob. Jenom samotný poloostrov lemuje 10 kilometrů krásných a prostorných písečných pláží, další se táhnou v navazujících rekreačních střediscích. Ve vzdálenosti několika set metrů od břehu je chrání korálový útes. Klidná, průzračná voda nadchne všechny věkové skupiny včetně dětí, které se tu mohou vydovádět v klidu a bezpečí. U hotelových resortů nechybí lehátka se slunečníky a nabídka občerstvení.

    Pláže na poloostrově Le Morne Brabant

     
    Pobřeží jižní části Le Morne
    Indický oceán omývající pláže oblasti Le Morne na Mauriciu

    2. Spousta sportu

    Čistá voda Indického oceánu ve spojení s korálovým útesem vytváří u Le Morne ideální podmínky pro nadšence do šnorchlování. K nejoblíbenějším sportovním aktivitám se řadí také plážový volejbal, jízda na kajaku či na skútru a vodní lyžování. Vysokých vln během přílivu v okolí využívají zájemci o surfování a kitesurfing, na které čekají instruktoři a půjčovny vybavení. Mimořádný zážitek plný dobrodružství slibuje plavba katamaránem.

    Pod hladinou Indického oceánu
    Na lodi kolem poloostrova Le Morne Brabant

    3. Golfové eldorádo

    Učiněný ráj představuje oblast Le Morne pro milovníky golfu. Severní část poloostrova mezi oceánským pobřežím a svahy hory Le Morne Brabant zabírá vyhlášené 18jamkové hřiště Le Paradis Golf Course. U rekreačního střediska Bel Ombre se vedle plantáží cukrové třtiny nachází propracované hřiště Heritage Golf Club vhodné pro začátečníky i pokročilé. Nabídku doplňuje hřiště Tamarina Golf Club projektované architektem Rodney Wrightem.

    Golfové eldorádo

    4. Stolová hora

    Za symbol lokality se považuje nepřehlédnutelná hora Le Morne Brabant, trůnící uprostřed poloostrova. Čedičový monolit, částečně připomínající stolovou horu, převyšuje o plných 556 metrů okolní oceán a od roku 2008 tvoří součást světového dědictví UNESCO. Na jeho skalnatý vrcholek sice nevede žádná oficiální přístupová cesta, přesto výlet kolem něj patří k oblíbeným způsobům trávení volného času během dovolené na Mauriciu.

    Hora Le Morne Brabant na Mauriciu
    Le Morne Brabant při západu slunce
    Letecký pohled na Le Morne Brabant
    Pláže pod horou Le Morne Brabant

    5. Exotická romantika

    Jihozápad Mauricia, do kterého rekreační oblast Le Morne spadá, skýtá celou řadu zajímavých míst, kde si můžete vychutnat exotickou romantiku ostrova. Rozhodně byste neměli opomenout procházku po úpatí hory Le Morne Brabant mezi hotelovými areály, koňskými stájemi a palmovými háji. Pěkná vyhlídka Macondé na Indický oceán, další z tipů, co vidět a dělat na dovolené v Le Morne, se nachází na skalnatém útesu nad obcí Baie du Cap a je dobře dostupná pobřežní silnicí.

    Vyhlídka Macondé, vlevo vzadu vykukuje hora Le Morne Brabant

     
    Vyhlídka Macondé z ptačího pohledu
    Na vyhlídce Macondé

    6. Národní park Black River

    Jeden z trojice národních parků na Mauriciu se rozkládá jenom kousek od oblasti Le Morne. Přírodní ráj Black River zhruba vymezují západní a jižní pobřeží ostrova, řeka Tamarina na severu a vodní nádrž Mare aux Vacoas na východě. Dominují mu nejvyšší kopce Mauricia v čele s výjimečně tvarovaným vrcholem Piton de la Petite Rivière Noire (828 m n. m.), nádherné vodopády (především impozantní Chamarel), jezírka a endemické ptactvo (mauricijský jestřáb či holub růžový).

    Kdepak, to není Matterhorn, ale Piton de la Petite Rivière Noire na Mauriciu
    Vodopád Chamarel, jeden z tipů, co vidět a dělat na dovolené v Le Morne
    V srdci národního parku Black River
    Celkový pohled na národní park Black River

    7. Barevná půda

    Nedaleko od Le Morne můžete také spatřit unikátní geologický úkaz – duny, jejichž úžasnou barevnost způsobuje zvláštní sopečný písek. Nejznámější turistickou lokalitou tzv. „barevné půdy“ je La terre de sept coleurs v srdci národního parku Black River poblíž vodopádů Chamarel. Navštívit můžete i přírodní park La vallée des couleurs s řadou atrakcí u hranic národního parku mezi horou Piton Savanne (715 m n. m.) a vískou Chamouny.

    La terre de sept coleurs na Mauriciu
    Přírodní park La vallée des couleurs
    josef.krenek
    25. 11. 2021

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!