1. FISCHER Blog
  2. Fotočlánky
  3. Poznáte exotické země z fotek?

Poznáte exotické země z fotek?

Kde leží slavný ostrov Jamese Bonda? Která země ukrývá nejkrásnější pláže světa? Kde najdete restauraci přímo uprostřed moře? Jaké země nazvali Kryštof Kolumbus a Marco Polo rájem na zemi? Kde je hydroplán běžným dopravním prostředkem? Komu vládne sultán? Vyzkoušejte náš exotický kvíz a oprašte svoje znalosti zeměpisu.
Foto č. 1
Foto č. 1 Foto 1 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Země zázraků a luxusu. Tahle monarchie na Arabském poloostrově se pyšní mnoha nej. Nejvyšší mrakodrapy, nejdražší hotely, největší obchodní galerie… Kde jinde by vytvořili přepychovější umělé ostrovy k prožití luxusní dovolené než právě v jedné z nejbohatších zemí světa?

Uměle vytvořený Palm Island v Dubaji
Uměle vytvořený Palm Island v Dubaji Foto 2 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Spojené arabské emiráty

Země zázraků a luxusu. Tahle monarchie na Arabském poloostrově se pyšní mnoha nej. Nejvyšší mrakodrapy, nejdražší hotely, největší obchodní galerie… Kde jinde by vytvořili přepychovější umělé ostrovy k prožití luxusní dovolené než právě v jedné z nejbohatších zemí světa?
Více informací a zájezdy

Foto č. 2
Foto č. 2 Foto 3 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Ostrov čaje, skořice a zajímavých tradic. Právě tady můžete vidět místní muže, jak rybaří na kůlech zatlučených v moři. Tohle řemeslo a hlavně rybářské kůly se dědí z generace na generaci a slouží k tomu, aby si rybáři neplašili úlovky a dlouhé hodiny se nemáčeli ve vodě. Kromě unikátní rybářské tradice můžete na ostrově, který Marco Polo kdysi označil za nejkrásnější na světě, obdivovat čajové plantáže, zlatavé pláže s kokosovými palmami, kamenné chrámy a skalní paláce.

Rybáři na kůlech jsou tradicí jižní Srí Lanky
Rybáři na kůlech jsou tradicí jižní Srí Lanky Foto 4 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Srí Lanka

Ostrov čaje, skořice a zajímavých tradic. Právě tady můžete vidět místní muže, jak rybaří na kůlech zatlučených v moři. Tohle řemeslo a hlavně rybářské kůly se dědí z generace na generaci a slouží k tomu, aby si rybáři neplašili úlovky a dlouhé hodiny se nemáčeli ve vodě. Kromě unikátní rybářské tradice můžete na ostrově, který Marco Polo kdysi označil za nejkrásnější na světě, obdivovat čajové plantáže, zlatavé pláže s kokosovými palmami, kamenné chrámy, skalní paláce a další zajímavosti.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 3
Foto č. 3 Foto 5 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Tato země leží ve východní části ostrova Hispaniola, který kdysi samotný Kryštof Kolumbus nazval „rájem na zemi“. Není divu, najdete zde pláže oceňované jako jedny z nejkrásnějších na světě, fascinující tropickou přírodu, zajímavé koloniální památky a hlavně pohodovou atmosféru znějící rytmy merengue.

Pláž Bayahibe na jižním pobřeží Dominikány
Pláž Bayahibe na jižním pobřeží Dominikány Foto 6 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Dominikánská republika

Tato země leží ve východní části ostrova Hispaniola, který kdysi samotný Kryštof Kolumbus nazval „rájem na zemi“. Není divu, najdete zde pláže oceňované jako jedny z nejkrásnějších na světě, fascinující tropickou přírodu, zajímavé koloniální památky a hlavně pohodovou atmosféru znějící rytmy merengue.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 4
Foto č. 4 Foto 7 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Tento ostrovní stát tvoří 19 atolů složených z téměř 1 200 menších či větších ostrovů. Pohodlnou dopravu mezi nimi zajišťují turistům hlavně hydroplány. Ostrovy lákají na panenské bílé pláže, luxusní vodní vily, koupání v modrých vodách Indického oceánu a potápění u korálových útesů.

Hydroplán nad jedním z maledivských ostrovů
Hydroplán nad jedním z maledivských ostrovů Foto 8 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Maledivy

Tento ostrovní stát tvoří 19 atolů složených z téměř 1 200 menších či větších ostrovů. Pohodlnou dopravu mezi nimi zajišťují turistům hlavně hydroplány. Ostrovy lákají na panenské bílé pláže, luxusní vodní vily, koupání v modrých vodách Indického oceánu a potápění u korálových útesů.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 5
Foto č. 5 Foto 9 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Pohádková země, kde vládne sultán. Jedním z jejích symbolů je oslnivě bílá mešita, ve které můžete obdivovat jeden z největších ručně tkaných koberců na světě. Údajně na něm 600 tkadlen pracovalo neuvěřitelné 4 roky. Kromě pohádkových staveb je pro tuto zemi na Arabském poloostrově typická vůně orientu a krajina nabízející všechno od vysokých hor přes vyprahlé pouště až po moře plné korálových útesů.

Velká mešita v ománském Muscatu
Velká mešita v ománském Muscatu Foto 10 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Omán

Pohádková země, kde vládne sultán. Jedním z jejích symbolů je oslnivě bílá mešita, ve které můžete obdivovat jeden z největších ručně tkaných koberců na světě. Údajně na něm 600 tkadlen pracovalo neuvěřitelné 4 roky. Kromě pohádkových staveb je pro tuto zemi na Arabském poloostrově typická vůně orientu a krajina nabízející všechno od vysokých hor přes vyprahlé pouště až po moře plné korálových útesů.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 6
Foto č. 6 Foto 11 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Symbolem tohoto ostrova je majestátní hora Le Morne Brabant a také vzácné poštovní známky modré a červené barvy. Jde o tropický ráj plný pohádkových pláží ležící mezi Afrikou a Asií. Mezi nejzajímavější místa ostrova patří tzv. „sedmibarevné duny“ a vodopády Chamarel.

Le Morne Brabant na Mauriciu
Le Morne Brabant na Mauriciu Foto 12 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Mauricius

Symbolem tohoto ostrova je majestátní hora Le Morne Brabant a také vzácné poštovní známky modré a červené barvy. Jde o tropický ráj plný pohádkových pláží ležící mezi Afrikou a Asií. Mezi nejzajímavější místa ostrova patří tzv. „sedmibarevné duny“ a vodopády Chamarel.
Více informací a zájezdy.
 

Foto č. 7
Foto č. 7 Foto 13 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Kolébka lidstva. Země zaslíbená dobrodruhům a milovníkům zvířat, kde se dětské sny stávají skutečností. Je libo obdivovat lvy, žirafy, stáda slonů a zeber a další zvířata ve volné přírodě jednoho z 35 národních parků? Udělat si výlet k Velké příkopové propadlině, kde byly objeveny nejstarší ostatky pravěkých lidí? Podniknout výstup na druhou nejvyšší horu Afriky? Nebo si vyšlápnout rovnou na nejvyšší vrchol kontinentu ležící těsně za hranicí se sousední zemí? Tady je možné všechno.

Stáda slonů pod Kilimandžárem – pohled z Keni
Stáda slonů pod Kilimandžárem – pohled z Keni Foto 14 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Keňa

Kolébka lidstva. Země zaslíbená dobrodruhům a milovníkům zvířat, kde se dětské sny stávají skutečností. Je libo obdivovat lvy, žirafy, stáda slonů a zeber a další zvířata ve volné přírodě jednoho z 35 národních parků? Udělat si výlet k Velké příkopové propadlině, kde byly objeveny nejstarší ostatky pravěkých lidí? Podniknout výstup na druhou nejvyšší horu Afriky? Nebo si vyšlápnout přímo na nejvyšší vrchol kontinentu ležící těsně za hranicí se sousední zemí? Tady je možné všechno.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 8
Foto č. 8 Foto 15 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Jestli stojí za to vypravit se do nějaké země přes půlku světa jenom kvůli návštěvě restaurace, pak je to právě kvůli The Rock na skále v Indickém oceánu (na obrázku). Restaurace je jako stvořená na luxusní romantickou večeři v obklopení tyrkysovým mořem. Během přílivu k ní musíte připlout na člunu, zatímco při odlivu kráčíte po odkrytém mořském dnu. Restauraci najdete na ostrově, pro který je kromě dlouhých odlivů a bílých pláží typická vůně hřebíčku, želvy obrovské a guerézy.

The Rock na Zanzibaru
The Rock na Zanzibaru Foto 16 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Zanzibar

Jestli stojí za to vypravit se do nějaké země přes půlku světa jenom kvůli návštěvě restaurace, pak je to právě kvůli The Rock na skále v Indickém oceánu (na obrázku). Restaurace je jako stvořená na luxusní romantickou večeři v obklopení tyrkysovým mořem. Během přílivu k ní musíte připlout na člunu, zatímco při odlivu kráčíte po odkrytém mořském dnu. Restauraci najdete na ostrově, pro který je kromě dlouhých odlivů a bílých pláží typická vůně hřebíčku, želvy obrovské a guerézy.
Přečtěte si více o zanzibarských zajímavostech.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 9
Foto č. 9 Foto 17 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Země tisíců ostrovů a starobylých chrámů. Najdete zde jedinečný mix kultur a přírodních scenérií v podobě tropických džunglí, vulkánů, pohádkových pláží, jedny z nejrozsáhlejších korálových útesů na planetě a hlavně desetitisíce tajemných chrámů. Největší souostroví světa je doslova cestovatelským rájem na zemi.

Chrám Pura Ulun Danu Bratan na ostrově Bali
Chrám Pura Ulun Danu Bratan na ostrově Bali Foto 18 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Indonésie

Země tisíců ostrovů a starobylých chrámů. Najdete zde jedinečný mix kultur a přírodních scenérií v podobě tropických džunglí, vulkánů, pohádkových pláží, jedny z nejrozsáhlejších korálových útesů na planetě a hlavně desetitisíce tajemných chrámů. Největší souostroví světa je doslova cestovatelským rájem na zemi.
Více informací a zájezdy
 

Foto č. 10
Foto č. 10 Foto 19 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

O jakou zemi jde?

Tradiční dřevěné lodě, bělostné pláže, skály a ostrůvky trčící z moře a slavný James Bond Island. To je jen pár ze zajímavostí tohoto asijského království. Kromě toho můžete v jedné ze zemí „zlatého trojúhelníku“ ochutnat vyhlášenou pikantní kuchyni, zažít nezapomenutelné masáže nebo navštívit některý z desetitisíců buddhistických chrámů.

Slavný ostrov Jamese Bonda aneb Koh Tapu v zátoce Phang Nga
Slavný ostrov Jamese Bonda aneb Koh Tapu v zátoce Phang Nga Foto 20 / 20 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Thajsko

Tradiční dřevěné lodě, bělostné pláže, skály a ostrůvky trčící z moře a slavný James Bond Island. To je jen pár ze zajímavostí tohoto asijského království. Kromě toho můžete v jedné ze zemí „zlatého trojúhelníku“ ochutnat vyhlášenou pikantní kuchyni, zažít nezapomenutelné masáže nebo navštívit některý z desetitisíců buddhistických chrámů.
Více informací a zájezdy
 

klara.vacek
4. 12. 2020

Líbí se vám náš článek?
Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!

Mohlo by vás zajímat