1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. 7 důvodů, proč na dovolenou do Costa Adeje/Los Cristianos na Tenerife

7 důvodů, proč na dovolenou do Costa Adeje/Los Cristianos na Tenerife

Co se dozvíte?

    Největší rekreační zóna na Tenerife se rozkládá na jihozápadě ostrova a podle nejvýznačnějších středisek se jí občas také říká Costa Adeje/Los Cristianos. Zahrnuje však celou řadu dalších, menších letovisek roztroušených na pobřeží obcí Arona a Adeje. Jedná se například o Playa de las Américas, Costa del Silencio, Playa Paraíso nebo Callao Salvaje. Vybrali jsme pro vás 7 důvodů, proč se na dovolenou na Tenerife vypravit zrovna sem.

     

    1. Relaxace na velkých a krásných plážích

    Hlavním důvodem, proč se vydat na dovolenou na Tenerife, jsou krásné pláže a koupání v Atlantiku. Pro rekreační oblast Costa Adeje/Los Cristianos to platí dvojnásob. Pobřeží oceánu zde měří zhruba 100 kilometrů a lemuje ho nespočet nádherných pláží připravených hýčkat všechny zájemce o odpočinek, opalování a dovádění ve vodě.

    Za nejpopulárnější pláže oblasti platí Playa de las Vistas v Los Cristianos, dostatečně rozlehlá na to, aby se na ni vešly řady placených slunečníků i individuální hosté, Playa del Duque v Costa Adeje ukončená pěknými skalisky a členitá Playa de Troya v Playa de las Américas.
     
    Playa del Duque
    Playa del Camison
    Zajímavá je i rušná Playa Fanabe v Costa Adeje. Dosahuje délky téměř 1 kilometru, před rozbouřeným oceánem ji chrání vlnolamy a z obou stran ji uzavírají kamenné náspy. Souběžně s ní vede živá promenáda plná obchůdků, restaurací a půjčoven sportovního náčiní.

    Pěkné pláže vás však čekají téměř po celém atlantském břehu v regionu. V Los Cristianos to jsou Los Callados a Playa de Los Cristianos, v Playa de las Américas se nachází Playa del Camison a poblíž Costa del Silencio se ukrývá divoká Playa Amarilla. V Callao Salvaje mají Playa de Ajabo a Costa Adeje se pyšní plážemi Playa de Puerto Colon a Playa del Bobo.

    2. Pozorování života v přístavech

    Lodě rybářů vracející se s úlovkem, nablýskané kotvící jachty, vyplouvající trajekty – rušný život přístavů nás suchozemce nikdy nepřestane fascinovat. Ruch několika pěkných přístavišť můžete pozorovat i na jihozápadě Tenerife. Přístav v Los Cristianos mezi plážemi Playa de las Vistas a Playa de Los Cristianos je největší z nich a lodě z něho plují na blízkou La Gomeru, La Palmu a další ostrovy. Jachetní marína Puerto Colón je sice o poznání menší, avšak přehlídka lodních fešáků stojí za to. A u Las Galletas (Costa del Silencio) vyrostla Marina del Sur.

    3. Dovádění v akvaparku Siam Parque

    Thajsko na Kanárech? Kdepak, nenechte se mýlit, název Siam v tomto případě neznamená starší označení státu v jihovýchodní Asii, ale jeden z nejlepších akvaparků na světě. Siam Parque, který patří stejnému provozovateli jako zoo Loro Parque v Puerto de la Cruz a akvárium Poema del Mar na Gran Canarii, vábí tisíce návštěvníků přímo mezi Los Cristianos a Costa Adeje. Navíc hned vedle něj funguje ohromná nákupní galerie.

    Na úctyhodné ploše takřka 19 hektarů najdete v tomto vodním světě, připomínajícím exotické království s ostrovy, vodopády, pralesy a chrámy, celou řadu prvotřídních atrakcí. Vévodí jim tobogán Tower of Power s úsekem mezi krokodýly, opravdu dlooooouhá líná řeka a především bazén Wave Palace vytvářející nejvyšší umělé vlny na světě, na kterých lze i surfovat. Děti nadchne zóna „Ztracené město“ se 120 hrami, zájemce o potápění bazén s hloubkou 28 metrů a jen málokdo odolá napodobenině „plovoucí“ vesnice s obchůdky.
     
    Klouzačka v akvaparku Siam
    Líná řeka v akvaparku Siam
    A pokud byste ještě neměli dost, můžete vyzkoušet Aqualand Costa Adeje. Jedná se o druhý akvapark v oblasti, obohacený navíc o parádní delfíní show.

    4. Golf jako v pohádce

    Sezóna od začátku října do konce dubna, množství rozmanitých hřišť pro začátečníky i pokročilé, nádherná krajina kolem a k tomu dostatek pláží k zaslouženému odpočinku po hře, to vše dělá z Tenerife vyhlášenou golfovou destinaci. A pro oblast Costa Adeje/Los Cristianos to platí dvojnásob. Důkazem budiž resort Golf Las Americas, skutečná oáza bohaté zeleně, bystřin a vodopádů, nebo náročný areál Costa De Adeje Championship na bývalé banánové plantáži.
     
    img 1

    5. Zoo Jungle Parque

    Rekreační zóna Costa Adeje/Los Cristianos se zaměřuje na rodiny s dětmi, proto nepřekvapí množství atrakcí cílených na nejmenší návštěvníky. Jejich vděčný cíl představují zoologické zahrady jako Monkey Parque se specializací na chov opic a dalších primátů nebo velbloudí safari v Camel Parque.

    Náš tip: Najděte si svůj vysněný hotel v nejoblíbenějších plážových destinacích včetně Costa Adeje/Los Cristianos na Tenerife.

    Skutečnou exotickou džungli můžete zažít v zoo Jungle Parque, které se podle mnoha žebříčků řadí mezi nejlepší na světě vůbec. Živočichy v ní uvidíte v jejich přirozeném prostředí. Z 500 zvířat se největší pozornosti těší levharti, servalové, orangutani, orli, papoušci, krokodýli či lemuři. Specialitu programu tvoří vystoupení lachtanů a ptáků.

    Loro Parque
    Zoologická zahrada na Tenerife
    Kdo chce vidět také gorily, piraně, obří želvy, žraloky a představení kosatek, musí vyrazit k severnímu pobřeží ostrova do Puerto de la Cruz, kde se rozkládá vyhlášená zoologická zahrada Loro Parque.

    6. Nákupy

    Co by to bylo za dovolenou bez suvenýrů a nakupování! V rekreační oblasti Costa Adeje/Los Cristianos k nákupům láká několik rozlehlých obchodních galerií, ve kterých seženete vše, nač si vzpomenete – včetně lokálních specialit. Kromě zmiňovaného nákupního střediska Siam Mall to je v Los Cristianos originálně vyhlížející Passarella Oasis, u Playa de las Américas se nachází Parque Santiago 6 a v Costa Adeje mají Gran Sur či Plaza del Duque.

    Dopřejte si oddech v hotelech na Costa Adeje/Los Cristianos

    Riu Palace | Paradise Park Fun Lifestyle | Gala | Riu Buenavista | další hotely

    Hotel Paradise Park Fun Lifestyle
    Hotel Riu Buenavista

    7. Pico del Teide, Los Gigantes a jiné divy přírody

    Výjimečnost Tenerife tkví v hoře Pico del Teide, která je s 3 718 metry nejvyšším bodem celého Španělska. Její svahy se zvedají od oceánského pobřeží prakticky kolem celého ostrova a nejinak tomu je v Costa Adeje/Los Cristianos. Cestu na vrchol (z části usnadněnou lanovou dráhou) lze podniknout organizovaně i na vlastní pěst a zabere celý den.

    Dalším „malým velkým zázrakem“ Tenerife jsou útesy Los Gigantes. Jejich snadnější dosažitelnost z vnitrozemí k nim zajišťuje především dálnice TF-1, ovšem stezky v jejich nitru nejsou značené a turistům se nedoporučují. Jediným způsobem, jak se k útesům dostat, tak zůstává loď, vyplouvající z přístavu v letovisku Los Gigantes.
     
    Pico del Teide
    Los Gigantes
    Velice působivý výlet si můžete udělat i k rokli Barranco del Infierno nad obcí Adeje. Po pěšině od parkoviště lze dojít až k vyhlídce naproti „ďábelským skaliskům“.
     
    josef.krenek
    23. 11. 2022

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!