1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Kam k moři do Itálie? FISCHER tipy pro fajnšmekry

Kam k moři do Itálie? FISCHER tipy pro fajnšmekry

Co se dozvíte?

    Itálii milujeme! Pláže s jemným pískem, palmové promenády, slaďoučká zmrzlina, křupavá pizza, osvěžující prosecco a italský temperament zahalený poslední módou. Cítíte to vábení? To vás volá Itálie! Poradíme vám, kam do Itálie k moři, aby byla plná těch nejlepších italských chutí a zážitků.
     

    Nejkrásnější místa u moře v Itálii

    Apulie: pohádkové domky u křišťálového moře

    Jednou z nejkrásnějších italských destinací u moře je Apulie na jihovýchodním cípu Itálie. Najdete tady nádherné pláže s průzračnou vodou, ať už vás lákají romantické plážičky mezi skalami nebo rozlehlé písečné pláže. Apulie je navíc jako jedna z nejslunnějších oblastí země zárukou dovolené bez mráčku. Kromě úžasného koupání si zde užijete výlety na kouzelná místa v čele s „hobitími“ domky v městečku Alberobello, bílou architekturou Ostuni či fantastické pobřeží s jedněmi z nejfotografovanějších pláží Polignana a Mare.

     
    Polignano a Mare
    Ostuni
    Alberobello
    Moře v Apulii, Itálie

    Kam do Itálie k moři letecky?

    Rychle, pohodlně a výhodně. Letecké zájezdy do Itálie jsou tou nejlepší volbou. Vzdálenější italské destinace totiž nabízejí o poznání krásnější pláže a koupání i zajímavější kulturní zážitky a výlety. Letecká dovolená na italských ostrovech je jednou z nejlepších, kterou můžeme doporučit.

    Sardinie: italská dovolená nejen pro celebrity

    Písek tak bílý, že vás oslní a moře tak modré, že z něho nebudete chtít ven – Sardinie je naším italským favoritem. Oblíbená dovolenková destinace celebrit láká na úžasné koupání, dobrodružství v podobě výletů do kaňonu, hikingu k fascinujícím skalním útvarům, plavbám k lodním vrakům a lahodnou kuchyni s tou nejlepší italskou pastou, kterou lze ochutnat. Při toulkách Sardinií potkáte unikátní divoké koně, spatříte spousty tajemných staveb z doby bronzové a vydáte se po nejhezčích pobřežních cestách, které si umíte představit. Tady to přímo svádí k pořízení top fotek na Instagram!

     
    La Pelosa, Sardinie
    Castelsardo, Sardinie
    Moře u pláže La Pelosa
    Roccia dell'Orso, Palau, Sardinie
    Náš tip: Přečtěte si, co vidět a zažít na Sardinii.

    Sicílie: Etna, koupání a víno

    Tak trochu jiná Itálie. Ostrovní kráska jménem Sicílie leží na špičce „italské boty“ a je skrz na skrz unikátní. Aby ne, na největším středomořském ostrově zanechaly svůj otisk mnohé národy jako Řekové, Féničané, Římané, Normané a Arabové. Sicílie se tak pyšní řeckými chrámy, středověkými hrady, barokními kostely i orientálními zahradami. Kromě jedinečné architektury ostrov uchvacuje divokou přírodou, nádhernými plážemi, romantickými vesničkami a malebnými vinicemi. Na dovolené na Sicílii můžete relaxovat u čistého modrého moře, vyšplhat na sopku Etnu, objevovat architektonické skvosty v Syrakusách, Taormině, Agrigentu či Palermu nebo se vydat prozkoumat Liparské ostrovy.

    Náš tip: Přečtěte si, co vidět a zažít na Sicílii.
     
    Etna, Sicílie
    Scala dei Turchi, pláž na Sicílii
    Budovy Palerma
    Údolí chrámů na Sicílii
    Náš tip: Pokud chcete na Sicílii nejen relaxovat, ale hlavně spatřit to nejkrásnější, co tento italský ostrov nabízí, doporučujeme vám naše poznávací zájezdy:

    Ischia: vulkanický ostrov s blahodárnými účinky

    Ptáte se, kam v Itálii k moři, když chcete záruku teplé vody? Vsaďte na ostrov Ischia, který se pyšní jedním z největších termálních bohatství na světě. Moře je zde krásně čisté a díky termálním pramenům o něco teplejší než jinde. Kromě minerálních bazénů a lázeňských procedur se na Ischii můžete těšit na pěstěné zahrady, úchvatný aragonský zámek a neotřelou italskou atmosféru. A pokud chcete z Itálie vidět co nejvíc, potěší vás fakt, že z ostrova Ischia to budete mít jen kousek do Neapole a Pompejí.

     
    Forio, Ischia
    Sant'Angelo, Ischia
    Náš tip: Spatřete to nejkrásnější nejen z Ischie v rámci poznávacího zájezdu Termální ostrov Ischia s výlety po Neapolském zálivu.

    Kam do Itálie k moři s dětmi?

    Kalábrie: pláže jako z Karibiku

    Pro rodiny s dětmi je ideální Kalábrie, ležící v jižním cípu pevninské Itálie. Moře je zde dokonale čisté, bílý či zlatavý písek ideální pro jemnou dětskou kůži a letoviska nabízejí vše, co si jen můžete na dovolené s vašimi ratolestmi přát. Kalábrijská krajina si navíc uchovává neporušenou panenskost, jejíž nádheru budete obdivovat během výletů po členitém pobřeží. Nejen dětem se bude líbit výlet lodí s průhledným dnem a zachutná tradiční zmrzlina tartufo.

     
    Tropea, Kalábrie
    Kostel Santa Maria, Tropea, Kalábrie
    Náš tip: Hrady z písku, kopce zmrzliny, pestrobarevné skluzavky a spousta her s malými kamarády – tak vypadá ideální dovolená snad každého dítěte. Vsaďte na naše zájezdy k moři do Itálie s klubem Funtazie, kde vašim ratolestem splníme všechny jejich představy. Vy si zatím užijete ničím nerušenou relaxaci u moře.

    Kam do Itálie za poznáním?

    Dovolená u moře v Itálii je bezpochyby skvělá, Itálie toho však nabízí mnohem víc. Komu nestačí koupání v moři a občasný výlet, bude se daleko lépe cítit na poznávacím zájezdu. Co takhle objevit společně s námi největší klenoty Toskánska, kterými jsou třeba slavná Pisa, umělecká Florencie či ikonické Cinque Terre, stanout v legendárních Pompejích v rámci zájezdu snoubícím to nejlepší z Neapolského zálivu, dopřát si romantický prodloužený víkend v Benátkách či Římě nebo to vzít z gruntu a spatřit během jednoho týdne to úplně nejlepší z celé Itálie?

    Naše TOP poznávací zájezdy

    Manarola, Cinque Terre
    Krajina Toskánska
    Fontána di Trevi, Řím
    Grand Canal, Benátky
    Florencie
    Pizza s výhledem na Neapol
    klara.vacek
    23. 1. 2024

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!