1. FISCHER Blog
  2. Fotočlánky
  3. Nejhezčí místa Lefkady okem fotografa | FISCHER blog

8 nejhezčích míst Lefkady na Instagram

Pláže, které se umisťují v žebříčcích nejhezčích pláží světa, průzračné vodopády, pobřežní krajina se strmými vápencovými útesy, pestrobarevné řecké domečky – Lefkada je perfektní kulisa nejen pro fotky na sociální sítě. Podívejte se na náš výběr nejhezčích míst Lefkady.
Porto Katsiki se pravidelně umisťuje mezi TOP plážemi světa
Porto Katsiki se pravidelně umisťuje mezi TOP plážemi světa Foto 1 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Nejkrásnější pláž Porto Katsiki

Nejfotografovanějším a podle mnohých absolutně nejhezčím místem Lefkady je slavná pláž Porto Katsiki. Kde pořídíte nejlepší selfie na Instagram? Doporučujeme se vyfotit na vyhlídkovém mostě při východu nebo západu slunce, kdy je pohled na Porto Katsiki nejkouzelnější.

Vhodné výchozí letovisko: Vassiliki

Hezké vodopády leží jen kousek od letoviska Nidri
Hezké vodopády leží jen kousek od letoviska Nidri Foto 2 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Vodopády Nidri s křišťálovým jezírkem

Co takhle selfie přímo pod vodopádem? Ponořte se do osvěžujícího jezírka pod vodopády a pořiďte si fotku, kterou vám bude každý závidět. Po cestě k vodopádům v Nidri budete muset zdolat stoupání skalnatým terénem s borovicovými háji, které vás odvděčí malebnými vyhlídkami.

Vhodné výchozí letovisko: Nidri

Nejjižnějším bodem Lefkady je mys Doukato
Nejjižnějším bodem Lefkady je mys Doukato Foto 3 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Mys s majákem

Kde jinde na Lefkadě si pořídit foto než tam, odkud pochází název celého ostrova? Právě bílé skály mysu Doukato byly údajně důvodem, proč se ostrov jmenuje Lefkada (lefkos = bílý). Nejhezčí fotografie obsahují bílou skálu s majákem, zelení porostlé kopce a modré Jónské moře.

Vhodné výchozí letovisko: Vassiliki

Metropole Lefkas leží na úplném severu ostrova
Metropole Lefkas leží na úplném severu ostrova Foto 4 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Uličky hlavního města s pestrobarevnými domky

Další z nejhezčích míst Lefkady je stejnojmenné hlavní město s typickými barevnými domečky a větrnými mlýny. Právě tady můžete zachytit momentky dýchající autentickou atmosférou. Lefkas je plný úzkých uliček, útulných obchůdků s řeckým zbožím, tradičních taveren, muzeí, kostelíků a dalších památek.

Vhodné výchozí letovisko: Ligia

Nejhezčí místo pro romantické fotografie
Nejhezčí místo pro romantické fotografie Foto 5 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Dřevěný most v Lefkadě

Mezi nejoblíbenější místa hlavního města Lefkady patří tradiční dřevěný most, kde pořídíte nejkouzelnější fotky hlavně po západu slunce.

Vhodné výchozí letovisko: Ligia

Pozůstatky šestihranné pevnosti se 7 baštami jsou zřejmě nejpůsobivější památkou ostrova
Pozůstatky šestihranné pevnosti se 7 baštami jsou zřejmě nejpůsobivější památkou ostrova Foto 6 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Hrad Santa Maura

Také další z našich nejhezčích míst Lefkady najdete v hlavním městě. Středověký hrad Santa Maura pochází ze 14. století, kdy byl vystavěn k obraně města.

Vhodné výchozí letovisko: Ligia

Na pláži Egremni jsou k dispozici lehátka i slunečníky i občerstvení
Na pláži Egremni jsou k dispozici lehátka i slunečníky i občerstvení Foto 7 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Další favoritka z nejhezčích pláží – Egremni

Mezi nejpopulárnější pláže na Lefkadě patří kromě Porto Katsiki pláž Egremni. Schází se k ní po zhruba 300 schodech, z jejichž vrcholu pořídíte úžasné fotografie s kontrastem modrého moře a bílé pláže, nad níž se tyčí mohutné vápencové skály.

Vhodné výchozí letovisko: Vassiliki

Meganissi (22 km2) leží na dohled jihovýchodního pobřeží Lefkady
Meganissi (22 km2) leží na dohled jihovýchodního pobřeží Lefkady Foto 8 / 8 Další snímek se zobrazí po kliknutí na šipky po stranách

Ostrov Meganissi

Náš seznam nejhezčích míst Lefkady uzavírá ostrůvek Meganissi, na který si můžete udělat lodní výlet. Krásné fotografie „ulovíte“ už během plavby, kouzelné pláže, nádherné přírodní lokality bez davů turistů, malebné vesničky či tajemnou Jeskyni démonů můžete spatřit po vylodění.

Vhodné výchozí letovisko: Perigiali

klara.vacek
29. 8. 2022

Líbí se vám náš článek?
Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!

Mohlo by vás zajímat