1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. 10 důvodů, proč na dovolenou na Costa Dorada ve Španělsku

10 důvodů, proč na dovolenou na Costa Dorada ve Španělsku

Co se dozvíte?

    Přemýšlíte, kam vyrazit v létě na dovolenou? Vyberte si naši horkou novinku, perlu katalánského pobřeží, oblast Costa Dorada ve Španělsku. Připravte se na kombinaci slunečného počasí, dobrodružství, kulturních zážitků a odpočinku na nádherných plážích. Chcete znát všechny důvody, proč se vydat právě sem? Přečtěte si je a pomalu začněte balit kufry.

     

    1. Nádherné pláže se zlatým pískem

    Jemný zlatavý písek a teplá průzračná voda Středozemního moře lákají všechny milovníky krásných pláží. A že jich má Costa Dorada (v překladu Zlaté pobřeží) v záloze spoustu. Na cca 216 km dlouhém pobřežním pásu najdete pláže jako Platja Llarga, Platja La Pineda, Platja de l'Arrabassada, Playa del Torn či Platja Cap de Sant Pere, kde relaxace a vodní radovánky neznají konce. Pláže mají pozvolný vstup do vody a jsou tak vhodné pro rodiny s dětmi.

    2. Historické klenoty a zajímavá místa

    Pro milovníky historických památek je Tarragona ve Španělsku ideálním místem pro návštěvu. Antické památky, včetně římského amfiteátru (na seznamu UNESCO), oživují minulost a poskytují výjimečný kulturní zážitek.

    Náš tip: Určitě také navštivte město Reus, rodné místo architekta Gaudího, dále cisterciácký klášter Poblet (UNESCO) nebo klášter Montserrat v oblasti Costa Brava.
    Písečná pláž Cap de Sant Pere
    Antický amfiteátr v Tarragoně

    3. Pořádná porce zábavy v parku PortAventura

    Rodiny a milovníci adrenalinu by určitě neměli vynechat jedinečnou příležitost navštívit PortAventura World, jeden z největších zábavních parků v Evropě. Skvělá atmosféra a šestice tematických světů zaručí nezapomenutelné chvíle pro celou rodinu. A největší atrakce? Největší horská dráha v Evropě!

    Náš tip: Součástí obrovského komplexu PortAventura je také Ferrari Land. Nadšení budou všichni fanoušci formulí, závodění i pekelně rychlých atrakcí.

    4. Španělské delikatesy a víno

    Costa Dorada je rájem pro všechny gurmány. Ochutnejte vynikající vína a tradiční španělská jídla v místních restauracích a vinárnách. Určitě si objednejte speciální variantu paelly, rybí guláš nebo katalánskou klobásu. Vaše chuťové pohárky budou tančit blahem.

    Zábavní park PortAventura World
    Španělská kuchyně

    5. Národní park Delta del Ebro

    Delta del Ebro, přírodní rezervace na jih od Costa Dorada, je rájem pro milovníky přírody. Tvoří ho více než 500 druhů rostlin a je domovem pro 100 až 300 druhů ptáků. Park také nabízí stálé expozice, vyhlídky s dechberoucím výhledem i muzeum rýže, kde se dozvíte vše o jejím řemeslném pěstování v deltě řeky Ebro.

    Náš tip: Máte-li rádi přírodu, určitě se vám bude líbit i v parku Sama. Je to místo plné zeleně, klidu a odpočinku.
    Paragraph 3

    6. Pestrá paleta aktivit pro každého

    Nebaví vás jen ležet pláži? Costa Dorada nabízí širokou škálu aktivit. Od vodních sportů (potápění, kitesurfing, paddleboarding, windsurfing) přes horské túry až po výlety lodí, jízdy na horském kole či rybaření. Každý si zkrátka najde něco podle svého gusta.

    7. Vodní atrakce v aquaparku Aquopolis

    Pro osvěžení a zábavu je vodní park Aquopolis Costa Dorada jako stvořený. Tobogány, skluzavky, bazény, venkovní wellness a vzrušující atrakce jsou bezvadným způsobem, jak si užít parádní letní den. Zábavu si zde dopřejí nejen dospělí, ale i děti každého věku.

    Náš tip: Pokud nebudete mít vodního dobrodružství stále dost, můžete vyrazit i do nedalekého vodního světa Aqualeon.

    8. Tradiční festivaly a události

    Costa Dorada je domovem různorodých festivalů a událostí. Nechte se unést tradičními tanci, hudbou a barevnými průvody, které oživují ulice a nabízejí jedinečný pohled na bohatou španělskou kulturu. Velkolepé show světelných fontánSalou, festival Sant Magí v Tarragoně s tradičními průvody, koncerty a ohňostroji nebo festival plný španělské hudby a tance flamenco v Sitges na vás už čekají!

    Aquapark Aquopolis, zdroj: https://costa-dorada.aquopolis.es
    Tradiční flamenco šaty
    Paragraph 5

    9. Přátelská atmosféra

    Costa Dorada vyniká nejen svými prosluněnými plážemi, úžasnou přírodou a kulturními poklady, ale také příjemnou pohodovou atmosférou. Místní obyvatelé vítají návštěvníky s otevřenou náručí a pohostinností. Díky jejich vlídné a přátelské povaze si Španělsko naprosto zamilujete.

    10. Ideální počasí na koupání

    Oblast Costa Dorada se pyšní svým příjemným středomořským počasím, které láká návštěvníky po celý rok. S teplotami pohybujícími se v letních měsících kolem 25-30 °C (maximum až 35 °C) je tato destinace skvělým místem pro ty, kteří touží po slunných dnech na pláži a příjemných večerech pod hvězdnou oblohou. Nejlepší doba na koupání na Costa Dorada je od června do září, kdy má teplota moře kolem 23–27 °C.

    Náš tip: Z Costa Dorada si můžete pohodlně zajet na výlet do Barcelony, nachází se pouhých 110 km daleko. Anebo rovnou využijte naše poznávací zájezdy Krásy Katalánska a Gaudího a To nejkrásnější z Katalánska.

     

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!