1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. 11 tipů na výlety na Mallorce

Mallorca očima delegátky: kam na výlet a kde se najíst

Co se dozvíte?

    Naše delegátka Šárka nám prozradila fajn tipy, kam jet na Mallorce na výlet, ať už preferujete poznávání po vlastní ose nebo s cestovní kanceláří. Dozvíte se také, kam zajít na skvělou mallorskou večeři.

    Nejlepší turistické atrakce a výlety

    Za návštěvu na Mallorce stojí:

    1. Palma Aquarium – jedno z největších akvárií světa představuje život pod hladinou Středozemního moře i tropických vod. Kromě pozorování vodních živočichů v několika vnitřních a venkovních akváriích se zde můžete potápět s rejnoky, navštívit venkovní džungli i zahrady se středomořskou flórou.
    2. Marineland – jeho největším tahákem je bezpochyby show delfínů, lachtanů a papoušků. Ani po skončení show však zábava v Marinelandu nekončí. Další exotická zvířata na vás čekají v tropickém pavilonu, můžete navštívit také akvárium, delfinárium a voliéru.
    3. Aqualand El Arenal – je splněným snem všech dětí. V části Adrenaline Fun si přijdou na své odvážnější děti na prudkých tobogánech a adrenalinových vodních atrakcích, na pohodových skluzavkách v Kidzworldu se bude líbit nejmenším dětem a sekci Family fun ocení každý bez rozdílu věku. Pro chvíle relaxu je určena zóna Chill out & play.
    4. Dračí jeskyně – jsou jednou z nejoblíbenějších přírodních atrakcí Mallorky. Jde o fascinující podzemní království s mnoha krápníky a jezerem Martel, které je považováno za jedno z největších podzemních jezer na světě.
      CK FISCHER pořádá výlety k nejzajímavějším turistickým atrakcím Mallorky s českým průvodcem.
    Náš tip: pokud máte zakoupený zájezd od CK FISCHER, můžete využít našich svozových autobusů zdarma.
    1.	Valldemossa – Sa Foradada – Deia: po stopách horských městeček

    1. Valldemossa – Sa Foradada – Deia: po stopách horských městeček

    Malebné městečko Valldemossa na západním pobřeží Mallorky, střežené zelenající se hradbou pohoří Sierra de Tramuntana, vás na první pohled okouzlí svou krásou i poklidnou atmosférou. Hlavní zdejší atrakcí, kterou rozhodně nesmíte minout, je kartuziánský královský klášter, v němž svého času pobýval dokonce legendární Fryderyk Chopin.
    Jen kousek od Valldemossy se nachází vyhlídka Sa Foradada, z níž můžete obdivovat stejnojmennou zátoku s fotogenickým skalním mysem.
    Až se výhledů na moře dostatečně nabažíte, pokračujte do umělecké vesničky Deia. Za své přízvisko vděčí Deia tomu, že byla útočištěm pro hudebníky, umělce i spisovatele, kteří se inspirovali její krásou. Není se čemu divit, Deia je jedna z nejkrásnějších horských vesniček Mallorky. Půvab a majestátnost pohoří Serra de Tramuntana se zde snoubí s nádherným mořským pobřežím.

    Horská vesnice Deia
    Sa Foradada

    2. Sóller – Port de Sóller – Playas de Sóller: stylový výlet vlakem

    Pokud na dovolené dáváte před řízením přednost cestě vlakem, udělejte si výlet z Palmy do Sólleru. Působivou mallorskou krajinou vás tam odveze stylový vlak přezdívaný „červený šíp“. Starobylé město Sóller leží v údolí plném pomerančovníkových a olivovníkových sadů a právě díky jejich bohaté úrodě vděčí za své jméno (z arabského "suliar", což znamená "zlatá mísa"). Nejkrásnějším místem v Sólleru je živé náměstí Plaça de la Constitució s impozantním palácem, kostelem a radnicí.
    Přímo z náměstí pokračujte historickou tramvají do krásného přístavu Port de Sóller. Zbytek dne pak můžete strávit relaxací na zdejší pláži.

    Port de Sóller
    Historická tramvaj do Port de Sóller
    3. Formentor – Es Colomer – Platja de Formentor: divoká krása přírody

    3. Formentor – Es Colomer – Platja de Formentor: divoká krása přírody

    Nejsevernější cíp Mallorky, mys Formentor na stejnojmenném poloostrově, udivuje svou krásou už po staletí. Údajně ho jezdívali obdivovat i Winston Churchill, Charlie Chaplin či vévoda z Windsoru.
    Doporučujeme vám vyhlídku Es Colomer, odkud se naskýtá úžasný výhled na celý mys s tyčícím se majákem. Vyhlídka leží ve výšce 232 metrů nad mořem, takže pokud trpíte závratěmi, radši se vůbec nedívejte dolů. Kolmá skalní stěna pod vámi vzbudí respekt i v těch otrlejších.
    Výlet zakončete odpočinkem na nádherné pláži Platja de Formentor.

    Mys Formentor
    Platja de Formentor
    4. Playa Es Trenc: plážový únik

    4. Playa Es Trenc: plážový únik

    Plážoví fanoušci si nesmí nechat ujít návštěvu pláže Es Trenc na jihu Mallorky, která je považována za jednu z nejkrásnějších pláží celého ostrova a přezdívá se jí „Mallorský Karibik“. Je pokrytá jemňoučkým světlým pískem a omývaná průzračnou vodou těch nejkrásnějších odstínů modré. Celá oblast pláže je součástí přírodní rezervace, takže tu rušná letoviska nečekejte. Jde o perfektní únik do přírody. Ale pozor, díky zpopularizování pláže zde narazíte na poměrně mnoho turistů, kteří se vydávají obdivovat její krásu. Standardem jsou zde beach bary. Pláž je nejpůvabnější, když je moře klidné a nečeří ho vlny. Pokud vás návštěva Es Trenc neuspokojí, doporučujeme navštívit překrásné pláže nedalekého parku Mondragó v čele s nádhernou Cala Mondragó.

    5. Palma de Mallorca: památky, nákupy a nejlepší podniky

    Bez návštěvy metropole Palma se vaše dovolená na Mallorce nemůže obejít. Udělejte si procházku městem, navštivte pevnost Bellver s výhledem na záliv, obdivujte impozantní katedrálu La Seu a den zakončete nákupy nebo posezením v nejstylovější mallorské restauraci Celler Sa Premsa či jedinečném Baru Abaco.

    Hrad Bellver
    Katedrála La Seu

    Kde ochutnat mallorskou kuchyni?

    Celler Sa Premsa: místní speciality v bývalé stáčírně vína

    Delegátka Šárka doporučuje na večeři rodinnou restauraci CELLER SA PREMSA v Palmě. Jde o bývalou stáčírnu vína, která se pyšní dobovými dekoracemi a téměř nepozměněnou výzdobou dochovanou z 60. let minulého století. Můžete tady degustovat výtečná vína od nejlepších místních a národních vinařství a pochutnáte si na specialitách tradiční mallorské kuchyně.

    Interiér restaurace Sa Premsa
    Interiér restaurace Sa Premsa
    Zdroj fotografií: https://www.cellersapremsa.com/

    Abaco: jeden z nejpozoruhodnějších barů na světě

    Pokud hledáte místo na večerní posezení u sklenky lahodného koktejlu, vsaďte na skvěle hodnocený BAR ABACO ve starém městě kousek od La Lonja, jehož interiér vám doslova vyrazí dech. Jde totiž o bývalý mallorquinský dům dochovaný v původním stavu se vším všudy – kuchyně, salonky, zahrada a dokonce i toalety připomínají nádheru barokní éry. Návštěva Baru Abaco vás za doprovodu klasické hudby přenese do historie a na vlastní kůži budete moci okusit atmosféru dávných dob. Ne nadarmo je Bar Abaco už od svého otevření roku 1981 považován za jeden z nejpozoruhodnějších barů na světě.

    Zahrada Baru Abaco
    Interiér Baru Abaco
    Kuchyně Baru Abaco
    Salonek Baru Abaco
    Zdroj fotografií: https://bar-abaco.es/

    klara.vacek
    14. 8. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!