1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. 11 tipů na výlety na Mallorce

Mallorca očima delegátky: kam na výlet a kde se najíst

Co se dozvíte?

    Naše delegátka Šárka nám prozradila fajn tipy, kam jet na Mallorce na výlet, ať už preferujete poznávání po vlastní ose nebo s cestovní kanceláří. Dozvíte se také, kam zajít na skvělou mallorskou večeři.

    Nejlepší turistické atrakce a výlety

    Za návštěvu na Mallorce stojí:

    1. Palma Aquarium – jedno z největších akvárií světa představuje život pod hladinou Středozemního moře i tropických vod. Kromě pozorování vodních živočichů v několika vnitřních a venkovních akváriích se zde můžete potápět s rejnoky, navštívit venkovní džungli i zahrady se středomořskou flórou.
    2. Marineland – jeho největším tahákem je bezpochyby show delfínů, lachtanů a papoušků. Ani po skončení show však zábava v Marinelandu nekončí. Další exotická zvířata na vás čekají v tropickém pavilonu, můžete navštívit také akvárium, delfinárium a voliéru.
    3. Aqualand El Arenal – je splněným snem všech dětí. V části Adrenaline Fun si přijdou na své odvážnější děti na prudkých tobogánech a adrenalinových vodních atrakcích, na pohodových skluzavkách v Kidzworldu se bude líbit nejmenším dětem a sekci Family fun ocení každý bez rozdílu věku. Pro chvíle relaxu je určena zóna Chill out & play.
    4. Dračí jeskyně – jsou jednou z nejoblíbenějších přírodních atrakcí Mallorky. Jde o fascinující podzemní království s mnoha krápníky a jezerem Martel, které je považováno za jedno z největších podzemních jezer na světě.
      CK FISCHER pořádá výlety k nejzajímavějším turistickým atrakcím Mallorky s českým průvodcem.
    Náš tip: pokud máte zakoupený zájezd od CK FISCHER, můžete využít našich svozových autobusů zdarma.
    1.	Valldemossa – Sa Foradada – Deia: po stopách horských městeček

    1. Valldemossa – Sa Foradada – Deia: po stopách horských městeček

    Malebné městečko Valldemossa na západním pobřeží Mallorky, střežené zelenající se hradbou pohoří Sierra de Tramuntana, vás na první pohled okouzlí svou krásou i poklidnou atmosférou. Hlavní zdejší atrakcí, kterou rozhodně nesmíte minout, je kartuziánský královský klášter, v němž svého času pobýval dokonce legendární Fryderyk Chopin.
    Jen kousek od Valldemossy se nachází vyhlídka Sa Foradada, z níž můžete obdivovat stejnojmennou zátoku s fotogenickým skalním mysem.
    Až se výhledů na moře dostatečně nabažíte, pokračujte do umělecké vesničky Deia. Za své přízvisko vděčí Deia tomu, že byla útočištěm pro hudebníky, umělce i spisovatele, kteří se inspirovali její krásou. Není se čemu divit, Deia je jedna z nejkrásnějších horských vesniček Mallorky. Půvab a majestátnost pohoří Serra de Tramuntana se zde snoubí s nádherným mořským pobřežím.

    Horská vesnice Deia
    Sa Foradada

    2. Sóller – Port de Sóller – Playas de Sóller: stylový výlet vlakem

    Pokud na dovolené dáváte před řízením přednost cestě vlakem, udělejte si výlet z Palmy do Sólleru. Působivou mallorskou krajinou vás tam odveze stylový vlak přezdívaný „červený šíp“. Starobylé město Sóller leží v údolí plném pomerančovníkových a olivovníkových sadů a právě díky jejich bohaté úrodě vděčí za své jméno (z arabského "suliar", což znamená "zlatá mísa"). Nejkrásnějším místem v Sólleru je živé náměstí Plaça de la Constitució s impozantním palácem, kostelem a radnicí.
    Přímo z náměstí pokračujte historickou tramvají do krásného přístavu Port de Sóller. Zbytek dne pak můžete strávit relaxací na zdejší pláži.

    Port de Sóller
    Historická tramvaj do Port de Sóller
    3. Formentor – Es Colomer – Platja de Formentor: divoká krása přírody

    3. Formentor – Es Colomer – Platja de Formentor: divoká krása přírody

    Nejsevernější cíp Mallorky, mys Formentor na stejnojmenném poloostrově, udivuje svou krásou už po staletí. Údajně ho jezdívali obdivovat i Winston Churchill, Charlie Chaplin či vévoda z Windsoru.
    Doporučujeme vám vyhlídku Es Colomer, odkud se naskýtá úžasný výhled na celý mys s tyčícím se majákem. Vyhlídka leží ve výšce 232 metrů nad mořem, takže pokud trpíte závratěmi, radši se vůbec nedívejte dolů. Kolmá skalní stěna pod vámi vzbudí respekt i v těch otrlejších.
    Výlet zakončete odpočinkem na nádherné pláži Platja de Formentor.

    Mys Formentor
    Platja de Formentor
    4. Playa Es Trenc: plážový únik daleko od davů turistů

    4. Playa Es Trenc: plážový únik daleko od davů turistů

    Plážoví fanoušci si nesmí nechat ujít návštěvu pláže Es Trenc na jihu Mallorky, která je považována za nejkrásnější pláž celého ostrova a přezdívá se jí „Mallorský Karibik“. Je pokrytá jemňoučkým světlým pískem a omývaná průzračnou vodou těch nejkrásnějších odstínů modré. Celá oblast pláže je součástí přírodní rezervace, takže tu davy turistů ani rušná letoviska nečekejte. Jde o perfektní únik do krásné přírody. Ale nebojte se, pohodlí vám ani přesto chybět nebude. Lehátka i slunečníky jsou zde k dispozici stejně jako beach bary a restaurace.

    5. Palma de Mallorca: památky, nákupy a nejlepší podniky

    Bez návštěvy metropole Palma se vaše dovolená na Mallorce nemůže obejít. Udělejte si procházku městem, navštivte pevnost Bellver s výhledem na záliv, obdivujte impozantní katedrálu La Seu a den zakončete nákupy nebo posezením v nejstylovější mallorské restauraci Celler Sa Premsa či jedinečném Baru Abaco.

    Hrad Bellver
    Katedrála La Seu

    Kde ochutnat mallorskou kuchyni?

    Celler Sa Premsa: místní speciality v bývalé stáčírně vína

    Delegátka Šárka doporučuje na večeři rodinnou restauraci CELLER SA PREMSA v Palmě. Jde o bývalou stáčírnu vína, která se pyšní dobovými dekoracemi a téměř nepozměněnou výzdobou dochovanou z 60. let minulého století. Můžete tady degustovat výtečná vína od nejlepších místních a národních vinařství a pochutnáte si na specialitách tradiční mallorské kuchyně.

    Interiér restaurace Sa Premsa
    Interiér restaurace Sa Premsa
    Zdroj fotografií: https://www.cellersapremsa.com/

    Abaco: jeden z nejpozoruhodnějších barů na světě

    Pokud hledáte místo na večerní posezení u sklenky lahodného koktejlu, vsaďte na skvěle hodnocený BAR ABACO ve starém městě kousek od La Lonja, jehož interiér vám doslova vyrazí dech. Jde totiž o bývalý mallorquinský dům dochovaný v původním stavu se vším všudy – kuchyně, salonky, zahrada a dokonce i toalety připomínají nádheru barokní éry. Návštěva Baru Abaco vás za doprovodu klasické hudby přenese do historie a na vlastní kůži budete moci okusit atmosféru dávných dob. Ne nadarmo je Bar Abaco už od svého otevření roku 1981 považován za jeden z nejpozoruhodnějších barů na světě.

    Zahrada Baru Abaco
    Interiér Baru Abaco
    Kuchyně Baru Abaco
    Salonek Baru Abaco
    Zdroj fotografií: https://bar-abaco.es/

    klara.vacek
    14. 8. 2020

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!