1. FISCHER Blog
  2. Novinky a zajímavosti
  3. Hit roku 2024! Poznávací zájezdy s CK

Hit roku 2024! Poznávací zájezdy s CK

Co se dozvíte?

    Zájem o poznávací zájezdy roste. Proto CK FISCHER i v roce 2024 pokračuje s realizací poznávacích zájezdů, kde si to svoje najde úplně každý. Můžete vybírat ze stovek poznávaček různého zaměření a délky do více než 60 zemí světa na 5 kontinentech.

    Nadupaná poznávací dovolená, před kterou si nemusíte sami zajišťovat letenky a transfery, číst recenze na hotely, vyhledávat zajímavá místa, zařizovat průvodce, hlídat aktuální podmínky cestování ani se obávat změny situace. Prostě jen koupíte výhodný poznávací zájezd, který bude odpovídat vašim představám, jako byste si ho sestavili vy sami.

    Více než 60 zemí světa na 5 kontinentech

    CK FISCHER má jednu z nejrozsáhlejších nabídek poznávacích zájezdů na českém trhu. Lákají vás prodloužené letecké víkendy ve světových metropolích? Toužíte po objevování nádherné přírody Korsiky, Azorských ostrovů, Skotska či Norska? Chcete zažít romantiku v Římě, Stockholmu, Lisabonu nebo ve francouzské Provence, krásy panenského Islandu i neuvěřitelnou historii a kulturu Jordánska, Malty nebo španělské Andalusie? Dychtíte po poznávání exotických zemí jako Vietnam, Thajsko, Kuba, Mexiko či Peru? U nás si přijdete na své.

    Ať už je váš cestovatelský sen jakýkoliv, s námi si ho můžete splnit.

    Proč na poznávací zájezd 2024 s CK?

    1. Nemusíte se o nic starat – CK díky dlouholetým zkušenostem zajistí program s těmi nejzajímavějšími místy a zážitky, veškerou dopravu, ověřené ubytování i česky mluvícího profesionálního průvodce (spolupracujeme i se světovými cestovateli jako jsou Jan Burian či Ing. Pavel Pavel).
    2. Výhodná cena – díky spolupráci se zahraničními partnery můžete s CK dosáhnout na zajímavé ceny.
    3. Jistota silného partnera – s CK, která má řádné zajištění proti úpadku a zázemí silného majitele, můžete cestovat za poznáním zcela bez starostí.
     
    Okružní a kombinované zájezdy

    Okružní a kombinované zájezdy

    • Aktivní poznávání nebo kombinace s pobytem u moře
    • Délka zájezdů od 7 do 14 nocí
    • Egypt, Maroko, Jordánsko, Čína, USA, Mexiko, Kostarika, Kuba, Madeira, Maďarsko, Francie, Itálie a další destinace

    Okružní a kombinované poznávačky

     

    Poznejte krásy Sicílie

    Největší středomořský ostrov Sicílie se pyšní celou řadou podivuhodných lokalit přírodního, historického i zábavního charakteru. Poznávací zájezd na Sicílii vám odhalí všechna její důležitá tajemství: metropoli Palermo, baziliku v Monreale, rybářské městečko Acicastello, archeologický park Údolí chrámů (UNESCO), hrad Castello di Lombardia, malebnou Taorminu a samozřejmě hlavní dominantu, nejvyšší evropský vulkán Etnu. Lodí se vypravíte za koupáním a na Liparské ostrovy s další věhlasnou sopkou Stromboli.

       
    Etna, Sicílie
    Monreale, Sicílie

    Za kouzlem Norska

    Poznejte na velké cestě za perlami Norska to nejlepší, co království na severu Evropy nabízí. Uvidíte například skalní plošinu Preikestolen s nádhernou vyhlídkou, největší norský fjord Sognefjord a unikátní hanzovní domy, které jsou zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.  Budete putovat dobrodružnou Cestou orlů, trajektem přes Storfjord a neopakovatelnou Cestou trollů. Nebude chybět plavba po Atlantiku, zastávka u vodopádů, rybí trhy, metropole Oslo a mnoho dalšího.  
    Prodloužené víkendy

    Prodloužené víkendy

    • Evropské i světové metropole letecky s průvodcem
    • Z Prahy i z Brna
    • Délka zájezdů 2 až 4 noci
    • Barcelona, Paříž, Londýn, Řím, Benátky, Florencie, Lisabon, Istanbul, Madeira, New York, Istanbul, Ammán a další destinace

    Víkendové poznávací zájezdy

    Na skok do Londýna

    Evropské metropole jsou víkendová poznávací klasika, proč se tedy na pár dní nepodívat do britského hlavního města nad Temží? Zvlášť, když v něm vedle světoznámých historických památek každoročně přibývají nové a nové turistické atrakce? V Londýně se s průvodcem podíváte na katedrálu St. Paul a Buckinghamský palác, projdete se po mostě Tower Bridge, zavítáte do pulsující čtvrtě Soho nebo patrovým double-deckrem zajedete překročit nultý poledník v Greenwichi. Zároveň se můžete těšit na vyhlídky Sky Garden a The garden at 120, prohlídku muzea voskových figurín Madame Tussauds či jízdu obřím kolem London Eye. Milovníci filmů o Harrym Potterovi navštíví studia Warner Bros v Leavesdenu, kde se slavná série natáčela.

         
    Tower Bridge, Londýn
    London Eye, Londýn

    Kromě Londýna stojí za to objevit i další kouty Velké Británie. Patří k nim velká cesta Skotskem a ostrovem Skye nebo výprava do Severního Irska a Dublinu. V obou případech vás čeká velmi zajímavý program. Dále si v roce 2024 můžete vybrat z poznávacích zájezdů na Pyrenejský poloostrov. Poznejte Andalusii na jihu Španělska a úchvatná města Lisabon a Porto v Portugalsku. Daleko v Atlantickém oceánu se ukrývají portugalské perly poznávačky Azorské ostrovy – Sao Miguel. A kdo chce ještě dál, toho nadchne 12denní velký okruh fascinující Srí Lankou a Maledivami.

    Jezero Fogo na Azorech
    Vodopád Kilt Rock, Skye

    Na pár nocí do New Yorku

    Dopřejte si něco skutečně výjimečného! Rezervujte si poznávací zájezd do New Yorku, vypravte se do Spojených států amerických a užijte si dovolenou s ubytováním na Manhattanu. Po celou dobu pobytu se vám bude věnovat průvodce, který vám ukáže zákoutí „Velkého jablka“ i to, kam rádi chodí Newyorčané. Těšit se můžete například na slavnou Broadway, Wall Street, Chinatown i na výlet k soše Svobody. Samozřejmě budete mít také dostatek volného času k procházkám, individuální návštěvě Empire State Building s překrásným výhledem, ochutnávce místní gastronomie a nákupům. V našem podání si New York zamilujete.

     
    Poznávačky pro rodiny

    Poznávačky pro rodiny

    • Poznávání uzpůsobené na míru rodinám se staršími dětmi
    • Zábavní parky nebo programy speciálně koncipované pro menší zákazníky
    • Délka zájezdů od 4 do 9 nocí
    • Maďarsko, Madeira, Jordánsko, Čína, USA, Mexiko, Kostarika a další destinace

    Poznávací zájezdy pro rodiny

    Objevte pestrobarevnou Madeiru

    Ostrov věčného jara nebo také perla Atlantiku – Madeira se díky své kráse pyšní mnoha pochvalnými přízvisky a vzhledem k celoročně příjemnému počasí, přijatelné době letu, bezpečnosti, pestrobarevné přírodě a pohádkovým madeirským domkům je skvělým tipem na poznávací zájezdy 2024 pro rodiny se staršími dětmi.

     
    Tradiční madeirské domy
    Madeira
     

    Májové poznávací zájezdy – tipy, kam v květnu na prodloužený víkend

    Využijte květnových dnů volna (středa 1. a 8. 5.) a vyberte si jeden z řady prodloužených víkendů u moře, ledovců či v severských metropolích. Specialitku představuje 11denní zájezd za krásami dalekého Vietnamu: rezervujte si Grand Tour po Vietnamu a vyrazte za dobrodružstvím.

    Vydejte se na Azurové pobřeží a do velkého kaňonu

    Francouzské Azurové pobřeží a jeho okolí ukrývá nebývalé množství zajímavostí. S námi v rámci pětidenního zájezdu uvidíte luxusní města Nice a Monako i úchvatný kaňon Grand Canyon du Verdon. V Nice se projdete po slavném pobřežním bulváru Promenade des Anglais nebo nakoupíte na květinovém a zeleninovém trhu v Cours Saleya, v Monaku se seznámíte s vyhlášeným kasinem, neorománskou katedrálou, pevností Fort Antoine, botanickou zahradou či oceánografickým muzeem. Vrchol zájezdu představuje výlet do jednoho z nejhlubších evropských kaňonů Verdonu.

     
    Nice, Francie
    Monako, Francie
    Májová země ohně a ledu

    Naším dalším tipem na květnový prodloužený pobyt u moře je Řecko a jeho metropole Athény – město bohů. Co takhle dovolená v Itálii a na skok na Sicílii a Liparských ostrovech? Nechybí ani májový pobyt u moře na Maltě, kde poznáte její neobjevené krásy spolu s ostrovem Gozo.

    Na prodloužené pobyty v květnu můžete letět nejenom k moři na jih, ale také na sever Evropy. Vydejte se do Dánska a poznejte hlavní město Kodaň a jeho romantické zámky. Kombinace Švédska a Finska umožňuje navštívit Stockholm a Helsinky s plavbou po Baltu. Na lodi strávíte jednu noc.

    Májová země ohně a ledu

    Láká vás Island? Poznejte během 5 dní jeho májové gejzíry, ledovce a vodopády. Po příletu do Keflavíku pojedete na poloostrov Reykjanes, kde navštívíte muzeum v Njardvíku s funkční replikou vikingské lodi Gokstad, skalní útesy Rejkjanestá s vyhlídkou na Atlantik a „Ohňový ostrov" Edey. Nechybí výlet k vodopádům Seljalandsfoss a Skógafoss, procházka po tajuplné černé pláži Reynisfjara a úchvatný pohled na ledovce u útesů Dyrhólaey. Dále vás čeká procházka NP Tingvellir, vodopády Gullfoss, Hraunfossar či Barnafoss. Po dnech strávených poznáváním si užijete volný čas v termálních lázních Modrá Laguna (vstup v ceně).

     
    Vodopády Godafoss, Island
    Útesy Dyrhólaey, Island

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!