1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Kam na Valentýna 2024? Za poznáním do Evropy i světa

Kam na Valentýna 2024? Za poznáním do Evropy i světa

Co se dozvíte?

    Připravili jsme pro vás velký valentýnský přehled romantických destinací, které navštívit v roce 2024, ať už chcete cestovat na Valentýna nebo jindy. Nechybí ani tipy na naše poznávací zájezdy, na plážovou dovolenou a nejkrásnější valentýnský dárek.

    Jak si společně užít Valentýna?

    Nechce se vám složitě obstarávat letenky, ubytování a ještě vstupenky do památek? Vyberte si dovolenou z našeho výběru valentýnských poznávacích zájezdů a mějte Valentýna 2024 bez starostí s CK FISCHER.

    Všechny cesty vedou do Říma

    Všechny cesty vedou do Říma

    Řím, temperamentní metropole Itálie plná starobylých památek a pulzujícího života, je jedním z nejkrásnějších měst světa a naším hlavním tipem na valentýnský pobyt 2024 s CK Fischer. Vydejte se s námi 8.–12. 5. za poznáním do Říma a objevte jeho historické centrum s neobyčejnou koncentrací antických památek, jako jsou Koloseum nebo Pantheon, náměstí Piazza Navona s Fontánou čtyř řek, Španělské schody, slavná Fontána di Trevi, Vatikán s chrámem sv. Petra a vatikánskými muzei s ohromující Sixtinskou kaplí.

    Poznávací zájezdy nejen do Říma

    Plavba po Nilu, pyramidy i moře

    Plavba po Nilu

    Láká vás s vaší drahou polovičkou poznávání zajímavých zemí a starobylých památek? A co takhle oslavit Valentýna v Egyptě na plavbě po Nilu s možností nahlédnout a poznat to nejzajímavější ze starověkého Egypta od Údolí králů, chrámu královny Hatšepsut a Memnonových kolosů přes romantiku Asuánské přehrady až po skalní chrámy Abú Simbel? Chybět samozřejmě nebudou ani slavné pyramidy, přístav v Alexandrii či zajímavosti KáhiryValentýnský zájezd do Egypta jsme pro vás připravili v termínu 10.–21. 2. 2024. Kromě poznávání vás čeká také relaxace u moře. Vychutnat jedinečnost Rudého moře si můžete několik dní ve 4* nebo 5* hotelu v Hurghadě.

    Poznávací zájezdy do Egypta

    Za kouzlem orientu do Jordánska

    Za kouzlem orientu do Jordánska

    Pokud chcete se svojí láskou poznávat svět, ale valentýnskou večeři si radši dáte klasicky po česku, využijte poznávací zájezd do Jordánska v termínu 29. 4.–6. 5. 2024, na který vyrazíte až během rozkvetlých májových dnů. V rámci 7denního pobytu v Jordánsku vás nadchnou nejikoničtější místa v zemi, skalní město Petra (UNESCO), zachovalé starověké město Jerash, posvátná Mojžíšova hora Nebo a divoká poušť Wadi Rum. Nebude chybět koupání se šnorchlováním v Rudém moři a samozřejmě ani pobyt u Mrtvého moře.

    Poznávací zájezdy do Jordánska

    Tipy na nejkrásnější valentýnské destinace

    Pokud organizované zájezdy s cestovní kanceláří nejsou nic pro vás a chcete si valentýnskou dovolenou užít jen ve dvou bez průvodce, rádi vám pomůžeme se zařízením ubytování, letenek, rezervací restaurace na valentýnskou večeři i čímkoliv dalším. Stačí se obrátit na e-mail poznavaci@dertouristik.cz.

    Ischie

    Ischie

    Další z našich „italských“ tipů dárku na Valentýna 2024 je Ischie. O kráse a léčebných účincích tohoto ostrova v Tyrhénském moři věděli už staří Římané. Zdejší vyhlášené lázně blahodárně působí na celou řadu zdravotních obtíží a v půltuctu termálních parků v čele s Poseidonovými zahradami si užijete skutečně blahodárný odpočinek. A na výlet se můžete vydat do „svůdného města“ Neapole, pod spící vulkán Vesuv či na další krásný ostrov Capri.

    Poznávací zájezdy Ischie

    Istanbul

    Istanbul

    Turecká metropole Istanbul je úchvatné město rozkročené na dvou kontinentech – Evropě a Asii. Na našem zájezdu poznáte zevrubně veškerá její kouzla a tajemství: chrám Boží moudrosti Hagia Sophia, Modrou mešitu, sultánský palác Topkapi, tzv. Jerebantskou cisternu či Velký bazar. Zažijete plavbu po Bosporské úžině a vychutnáte si turecké lázně hammam. Dovolená pro zamilovanou dvojici jako stvořená!

    Poznávací zájezdy do Istanbulu

    Lisabon

    Lisabon

    Panorama Lisabonu určitě znáte z pohlednic. Sedm kopců s výhledem na řeku Tejo, město s dlážděnými uličkami, starověkými ruinami a katedrálami – tato scéna láká nejen zamilované páry. Představte si k tomu navíc projížďku historickou žlutou tramvají, ochutnávky výtečných lisabonských koláčků pastel de nata a sklenku proslulého višňového likéru a vyjde vám dokonalý romantický výlet.

    Poznávací zájezdy do Lisabonu

    Náš tip: Prohlédněte si krásy Lisabonu a dalších z nejkrásnějších evropských metropolí.

    Kodaň

    Kodaň

    Jedno z nejzelenějších a nejčistších hlavních měst na světě, to je dánská metropole Kodaň. Poznejte se svojí drahou polovičkou na Valentýna město, které si podobně jako místní lidé můžete projet na kole, kde si můžete dát valentýnskou večeři z čerstvých lokálních surovin v jedné z mnoha restaurací oceněných michelinskou hvězdou, kde můžete obdivovat budovy královského paláce i muzejní skvosty od staroegyptského sochařství přes sbírku islámského umění až po vikingské poklady nebo si udělat romantickou procházku kolem kanálu Nyhavn lemovaného barevnými domky či se přenést do pohádky u sochy malé mořské víly na motivy H. Ch. Andersena.

    Poznávací zájezdy do Kodaně

    Madrid

    Madrid

    Madrid je španělská metropole s uměním žít. Pokud s vaší láskou hledáte město na zamilovaný pobyt, ve kterém dny strávíte obdivováním největších uměleckých děl a večery nad sklenicí koktejlu v jednom ze sbírky legendárních klubů, vyberte si právě Madrid. Nenechte si ujít galerie s díly světoznámých umělců, jako jsou Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofia a Národní muzeum, královský palác ani valentýnskou večeři v jednom z madridských tapas barů.

    Poznávací zájezdy do Madridu

    Náš tip: Přečtěte si náš článek o specialitách španělské kuchyně.

    Benátky

    Benátky

    Nakonec nesmí chybět město plné mramorových paláců na laguně – Benátky jsou považované za jednu z nejlepších destinací pro zamilované páry. Podnikněte nejromantičtější plavbu vašeho života na gondole kanálem Grande kolem malebných uliček, impozantních paláců a kostelů odrážejících slávu benátské architektury, obdivujte umělecké skvosty od světoznámých mistrů a ochutnejte benátskou kuchyni plnou čerstvých mořských plodů při sklence italského Prosecca. A pokud vám Benátky nevyjdou přímo na Valentýna, nevadí. Můžete je k sv. Valentýnu darovat!

    Poznávací zájezdy do Benátek

    Náš tip na valentýnský dárek

    Darujte výlet na romantickou Madeiru

    Darujte výlet do romantických Benátek

    Co je tím nejkrásnějším dárkem k Valentýnu? Přece společný čas a zážitky. Jestli s vaší drahou polovičkou máte rádi cestování a poznávání, doporučujeme vám darovat na Valentýna poznávací zájezd na Madeiru. Můžete se tam s námi vypravit 30. 4.–7. 5. v rámci leteckého zájezdu, během kterého poznáte to nejlepší z nádherného ostrova věčného jara. Nemine vás prohlídka hlavního města Funchalu s návštěvou katedrály Sé, tržnice Mercado dos Lavradores a ochutnávkou vína, navštívíte tropické zahrady Tropical Monte Palace, projdete se podél levády Levada Nova da Calheta s úchvatnými výhledy nebo se vydáte na plavbu za pozorováním velryb a delfínů.

    Nápady na valentýnské plážové destinace

    Oslava Valentýna, to však nemusí nutně znamenat pouze poznávání. Toužíte-li se svou drahou polovičkou spíše po bezstarostné relaxační dovolené u moře, vyberte si zájezd do některé z destinací, které romantikou a krásnými plážemi doslova kypí:

    josef.krenek
    19. 1. 2024

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!