1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. 8 favoritů, kam na podzim k moři

8 favoritů, kam na podzim k moři

Co se dozvíte?

    Říjen a listopad jsou se svými plískanicemi a ochlazováním jako stvořené k odpočinku pěkně daleko, v teplíčku a na pláži. Máme pro vás několik skvělých tipů na TOP destinace, kde vám bude opravdu fajn. Inspirujte se, kam se vydat na podzim na dovolenou k moři.
     
    Keňa

    Keňa

    Podzim je v Keni obdobím nejvyšší sezóny safari, jelikož zvěř migruje, takže v národních parcích můžete pozorovat přesuny obrovských stád zvířat a užít si nejlepší podívanou. Spatřit divoká zvířata v podobě slonů, žiraf, lvů, zeber a dalších má většina cestovatelů na svém seznamu snů na předních příčkách. Právě říjen a listopad jsou ideální měsíce k tomu, si tuhle položku odškrtnout. Kromě safari je v Keni na podzim úžasné koupání v moři teplém jako kafe a konají se různé festivaly.

    Podzimní počasí v Keni

    • Průměrná teplota vzduchu: 27 °C
    • Průměrná teplota moře: 29 °C
    • Množství srážek za měsíc: 104 mm
    • Více o počasí v Keni
    Puerto Vallarta, Mexiko

    Puerto Vallarta, Mexiko

    Na podzim 2024 bude dovolená v Mexiku ještě o něco zajímavější než jindy. Ptáte se proč? Protože vybrané hotely pořádají vypouštění želv přímo do oceánu a navíc se slaví jeden z největších mexických svátků – Den mrtvých – oslava „života po životě“, která se díky bohatství svých rituálů dostala dokonce na seznam nehmotného dědictví UNESCO. V říjnu či listopadu 2024 doporučujeme vsadit na dovolenou na tichomořském pobřeží Mexika v oblasti Puerto Vallarta, kde se zároveň koná mezinárodní gurmánský festival. Puerto Vallarta je zbrusu novou destinací v nabídce, která slibuje dovolenou na prahu autentického Mexika za super cenu. Právě tady ochutnáte originální tequilu a mexickou kuchyni a budete moci pozorovat velryby a delfíny z okna hotelu. Navíc létáme přímým letem z Prahy včetně možnosti business class!

    Podzimní počasí v Mexiku

    • Průměrná teplota vzduchu: 27 °C
    • Průměrná teplota moře: 25 °C
    • Množství srážek za měsíc: 63 mm
    • Více o počasí v Mexiku
    Tenerife

    Tenerife, Kanárské ostrovy

    Tenerife se svojí ikonickou krajinou a nejvyšší horou Španělska i Atlantiku Pico del Teide je jako stvořené na podzimní dovolenou plnou turistiky. Zároveň si zde můžete užívat relaxaci na nádherných plážích díky příjemným teplotám a moři, které je na podzim krásně vyhřáté. Celý ostrov je v tomto období relativně vylidněný a slibuje nekonečný výběr hotelů za nízké mimosezónní ceny i výhodné ceny v restauracích, takže máte jedinečnou šanci pochutnat si na španělské kuchyni s výraznou slevou. Podzim je zároveň časem, kdy se na Tenerife konají různé zajímavé akce a festivaly.

    Podzimní počasí na Tenerife

    • Průměrná teplota vzduchu: 25 °C
    • Průměrná teplota moře: 23 °C
    • Množství srážek za měsíc: pouze 15 mm
    • Více o počasí na Tenerife
    Bahrajn

    Bahrajn

    Bahrajn na podzim 2024 slibuje ideální počasí a jedinečné zážitky dosud nepoznané destinace. Jde o dech beroucí království mezi pouští a mořem, kde vás okouzlí orientální atmosféra voňavých tržišť a pohádkové architektury a oslní futuristické mrakodrapy. Cesta na Bahrajn je navíc neuvěřitelně pohodlná – zabere pouze 6 hodin přímým letem z Prahy a můžete si během ní dopřát komfort business class.

    Podzimní počasí na Bahrajnu

    Senegal

    Senegal

    Věděli jste, že do exotického Senegalu můžete letět přímým letem z Prahy, který vás odnese za africkým sluncem za příjemných 9 hodin letu? Od konce října 2024 navíc s možností komfortu v business class a bez nutnosti jakéhokoliv víza, očkování či dalších formalit. Senegal doporučujeme jako dostupnou a dosud méně známou exotiku s možností úžasných výletů, jako např. na safari do Národního parku Bandia, a skvělým koupání i pro rodiny s dětmi. Senegalské pláže jsou nádherné, široké a vlny jsou zde mnohem menší než v jiných podobných destinacích. Neváhejte, kam na podzim k moři, a leťte na dovolenou do Senegalu.

    Podzimní počasí v Senegalu

    • Průměrná teplota vzduchu: 29 °C
    • Množství srážek za měsíc: pouze 16 mm
    Holguín, Kuba

    Holguín, Kuba

    Říjen a listopad jsou díky perfektnímu počasí ideálním obdobím na splnění vašeho exotického snu – vsaďte na kubánský Holguín – vycházející hvězdu mezi našimi destinacemi. Pro Čechy jde o novinku, kterou si však už zamilovali turisté z celého světa. Proto pro vás od října 2024 do ledna 2025 vypravujeme do Holguínu přímé lety z Prahy (včetně business class). Právě v oblasti kolem Holguínu vás čekají TOP pláže a křišťálové moře, tropická příroda i nejlepší rum a doutníky planety. To vše v atmosféře autentické Kuby.

    Podzimní počasí na Kubě

    • Průměrná teplota vzduchu: 26 °C
    • Průměrná teplota moře: 25 °C
    • Množství srážek za měsíc: 126 mm
    • Více o počasí na Kubě
    Gran Canaria

    Gran Canaria, Kanárské ostrovy

    Hornatá, vzrušující, pestrobarevná Gran Canaria se stala jedním ze symbolů Kanárského souostroví a zároveň naším dalším tipem, kam na dovolenou na podzim. Turisté si na ní užijí nádherné dlouhé pláže, vysokou kvalitu služeb a fascinující přírodu – přes 40 % její rozlohy ostatně tvoří chráněná území. K vyhlášeným rekreačním oblastem se tady řadí především okolí města Las Palmas a jižní pobřeží s letovisky jako Playa Amadores, Maspalomas či Playa del Inglés. Španělskou srdečnost ve spojení s příjemným počasím si na Gran Canarii zamilujete!

    Podzimní počasí na Gran Canarii

    • Průměrná teplota vzduchu: 23 °C
    • Průměrná teplota moře: 22 °C
    • Množství srážek za měsíc: 16 mm
    • Více o počasí
     
    Phu Quoc

    Phu Quoc, Vietnam

    Kam na dovolenou na podzim za skutečnou exotikou, na druhý konec světa, za hranice všedních dní? Máte-li právě takové sny, vydejte se na největší ostrov Vietnamu, tropický a bouřlivě se rozvíjející Phu Quoc. Jedná se o úžasnou lokalitu plnou protikladů. Na jedné straně zde můžete poznat tradiční rybářské vesnice, trhy a plantáže nejkvalitnějšího pepře na světě, na druhé vás na Phu Quoc čekají luxusní ubytovací komplexy a velkolepé turistické atrakce. Vietnamská pohostinnost včetně skvělého jídla čerstvých plodů moře vás nadchne nejen v říjnu a listopadu!

    Podzimní počasí na Phu Quoc

    • Průměrná teplota vzduchu: 28 °C
    • Průměrná teplota moře: 28 °C
    • Množství srážek za měsíc: 180 mm
    • Více o počasí
     
    Klára Vacek
    3. 9. 2024

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!