1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenou
  3. Relax na pláži místo svátečního shonu. Kam na Vánoce k moři?

Relax na pláži místo svátečního shonu. Kam na Vánoce k moři?

Co se dozvíte?

    Bílé pláže, slunce a čerstvé mořské plody, nebo zasněžené chodníky, mráz a smažený kapr? My máme jasno! Existuje spousta destinací, kde si o vánočních svátcích užijete vyhřáté moře, vysoké teploty, sluneční paprsky a hlavně pohodovou a klidnou atmosféru bez vánočního shonu. Vyměňte letos předsváteční stres a vánoční nákupy v přeplněných obchodech za relax na pláži či u bazénu. Poradíme vám, kam na Vánoce 2023 k moři.
     

    Egypt: výhodné vánoční all inclusive lenošení už za 4 hodiny

    Egypt

    Egypt je pro vánoční dovolenou u moře doslova dokonalou destinací. Přestože tam z ČR doletíte jen za něco málo přes 4 hodiny, můžete se v prosinci těšit na průměrné teploty vzduchu kolem 22-27 °C a moře vyhřáté na příjemných 24 °C. Kromě krásného počasí a sluníčka vás v Egyptě čekají hotely s bohatým programem all inclusive, takže letos nebudete muset shánět vánočního kapra, péct cukroví ani nakupovat na svátky v přelidněných supermarketech. Jen si odpočinete na krásných egyptských plážích a necháte se obsluhovat. A pokud by vám přece jen chyběl pohyb, můžete se potápět u korálových útesů, vyrazit do pouště nebo za zajímavými památkami z dob faraonů. Dokážete si představit hezčí Vánoce u moře? Navíc za velmi výhodnou cenu!

    Doporučujeme vánoční zájezdy do Egypta

    Ali Baba Palace ****

    Ali Baba Palace

    Hurghada

    Chystáte se na vánoční pobyt u moře s dětmi a chcete jim dopřát prázdniny plné zábavy? Zvolte Ali Baba Palace, který je jako stvořený pro všechny rodiny s menšími i většími dětmi. Nejen, že nabízí pro děti pobyt výhodněji, ale navíc se pyšní hotelovým aquaparkem a bowlingovou dráhou. Na takové Vánoce budou vaše ratolesti vzpomínat celý život.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Brayka Bay Reef ****

    Brayka Bay Reef

    Marsa Alam

    Milovníkům mořských hlubin doporučujeme vánoční pobyt v oblíbeném čtyřhvězdičkovém hotelu Brayka Bay Reef, který nabízí skvělé podmínky pro potápění. Jde o cenově příznivý hotel s pláží s pozvolným vstupem do moře, jež je vhodná i pro rodiny s dětmi. Samozřejmostí je kvalitní program all inclusive v ceně.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Náš tip: Přečtěte si náš článek o nejkrásnějších památkách UNESCO v Egyptě a inspirujte se na vaši dovolenou.
    Kanárské ostrovy: vánoční trhy a betlémy v teple

    Kanárské ostrovy: vánoční trhy a betlémy v teple

    Vánoce u moře v teple, ale přesto v podobné atmosféře a hlavně kultuře jako u nás – to slibují Kanárské ostrovy. Na ostrovech věčného jara si i během prosince užijete slunce, příznivé teploty kolem 23 °C, otužilci případně i koupání v moři vyhřátém stále ještě na zhruba 20 °C a tradiční vánoční zvyky. Ptáte-li se tedy, kam cestovat na Vánoce po Evropě, jsou právě Kanárské ostrovy skvělou volbou.

    Tenerife

    Naším prvním tipem na Vánoce na Kanárských ostrovech je Tenerife. Můžete zde obdivovat betlémy nebo nakupovat vánoční dárky v podobě lokálních produktů a rukodělných výrobků na trzích. Betlémy najdete ve větších městech jako např. La Orotava, La Laguna nebo Santa Cruz.

    A jaké hotely na vánoční pobyty na Kanárech vám doporučujeme?

    Be Live Adults Only Tenerife ****

    Landmar Costa los Gigantes

    Tenerife | Puerto de la Cruz

    Doslova vánoční pohádku zažijete se svou drahou polovičkou v hotelu Be Live Adults Only. Nejenže budete v blízkosti krásné pláže a romantického centra, ale budete mít i nádherný výhled na nejvyšší horu ostrova Teide. Navíc jde o hotel pouze pro dospělé, takže si užijete rajský klid.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Landmar Playa la Arena ****

    Landmar Playa la Arena

    Tenerife | Playa la Arena

    Tomu, kdo více než po aktivní dovolené touží před Vánoci po klidu a odpočinku na pláži, doporučujeme hotel Landmar Playa la Arena na dosah jedné z nejkrásnějších pláží ostrova. Program all inclusive vám zajistí vánoční pohodu s širokou nabídkou alkoholických a nealkoholických nápojů místní výroby. Hotel se pyšní udržovanou subtropickou zahradou a má ideální výchozí polohu pro poznávání celého ostrova.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Be Live Experience La Nina ****

    Be Live Experience La Nina

    Tenerife | Costa Adeje

    Rodinám s dětmi doporučujeme na vánoční pobyt na Tenerife moderní hotel Be Live Experience La Nina s bazénem, fitness a wellness centrem a výhodnou polohou v blízkosti centra i pláže. Vybírat můžete z různých druhů stravování včetně all inclusive.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Gran Canaria

    Jestliže je váš vysněný vánoční pobyt u moře aktivní, pak je pro vás vhodný ostrov Gran Canaria. Prosincové počasí i ráz ostrova zde přejí sportovním aktivitám, jako jsou turistika či cyklistika. Řekněte sami, dokážete si představit pohodovější Vánoce než na jednom z nejhezčích Kanárských ostrovů v sedle kola nebo v turistických botách? Dáme vám tipy na nejlepší vánoční zájezdy, na které budete ještě dlouho vzpomínat.

    Abora Continental by Lopesan Hotels ***+

    Abora Continental by Lopesan Hotels

    Gran Canaria | Playa del Inglés

    Tento hotel je vhodný na vánoční pobyt pro všechny věkové kategorie. Nabízí několik bazénů s lehátky a slunečníky, široký all inclusive program, pěknou písečnou pláž a bohaté zábavní možnosti na dosah. Tady se na Vánoce určitě nudit nebudete. Užijte si vánoční zájezd v luxusních pokojích.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Morasol Suites ****

    Morasol Suites

    Gran Canaria | Puerto Rico

    Hotel ideální především pro novomanžele, mladé páry i starší věkové kategorie – to je oblíbené čtyřhvězdičkové ubytování Morasol Suites nedaleko promenády a krásné písečné pláže Puerto Rico. Užijete si zde výbornou kuchyni i bazén se sladkou vodou.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Fuerteventura

    Relaxace na nádherné písečné pláži, procházky po dlouhé pobřežní promenádě, vánoční nákupy v roztomilých obchůdcích a sváteční ochutnávky španělské kuchyně. Zní vám to jako ideální Vánoce? Pak se vám bude líbit na Fuerteventuře.

    SBH Taro Beach ****

    SBH Taro Beach

    Fuerteventura | Costa Calma

    Pokud chcete mít na Vánoce pořád co dělat, zvolte pobyt v oblíbeném hotelu SBH Taro Beach přímo u krásné písečné pláže. Nejenže budete mít jen pár kroků daleko centrum příjemného letoviska Costa Calma, ale bude vám k dispozici také široká volnočasová a sportovní nabídka. Hotel se navíc pyšní prostornými rodinnými pokoji, takže na vánoční dárky a radovánky budete mít dostatek místa.

    Zobrazit vánoční zájezdy

    Vánoce na Tenerife

    Kapverdy: pohodový advent u Atlantiku

    Prosinec pod africkým sluncem a přesto v příjemných teplotách - takový konec roku si můžete užít na Kapverdských ostrovech. V prosinci se zde budete slunit v teplotách kolem 27 °C a koupat ve vodách Atlantiku, které v období Vánoc dosahují v průměru 26 °C. A až vás příjemná relaxace omrzí, můžete se vydat obdivovat zajímavou přírodu nebo vyzkoušet vodní sporty jako kitesurfing a windsurfing, pro které jsou právě Kapverdy ideální. Po dovolené se z Kapverd vrátíte domů plně odpočatí a bronzově opálení.

    Doporučujeme prosincové zájezdy na Kapverdy

    VOI hotel Praia de Chaves (ex Iberostar)  *****

    VOI hotel Praia de Chaves

    Kapverdy | Boa Vista

    Přímo nad širokou písečnou pláží leží komfortní pětihvězdičkový hotel VOI hotel Praia de Chaves, kde se během prosincového pobytu nebudete muset vůbec o nic starat - k dispozici vám budou kvalitní all inclusive program, denní a večerní programy pro děti a dospělé a další služby. Za poplatek můžete také využít vnitřní vyhřívaný bazén, masáže, turecké lázně, jacuzzi či saunu.

    Zobrazit předvánoční zájezdy

    OA Belorizonte ****

    OA Belorizonte

    Kapverdy | Sal

    Klidné povánoční období prožijete v OA Belorizonte, jednom z nejoblíbenějších hotelů mezi našimi klienty, který leží přímo u nejhezčí pláže na Salu. Ptáte se, proč je tento rozlehlý areál tak populární? Protože nabízí vynikající poměr kvality a ceny, hned několik bazénů a velmi kvalitní all inclusive.

    Zobrazit prosincové zájezdy

    Emiráty: Vánoce ve světě divů a zázraků

    Emiráty: Vánoce plné zázraků na světové výstavě EXPO

    Nejmodernější architektura, nejvyšší mrakodrapy světa, umělé ostrovy, obří zábavní parky a nejrozlehlejší nákupní galerie, kde obstaráte každý vánoční dárek, který si jen dokážete představit. Vánoce v Dubaji či jakémkoliv jiném z arabských emirátů se vám vryjí do paměti jako neskutečný zážitek. Představte si velkolepou výzdobu nejdražších hotelů světa a relax na pláži, z něhož si můžete odskočit zalyžovat do krytého lyžařského areálu Ski Dubai. Hned vám bude jasné, že takové Vánoce zažijete na jediném místě na světě.

    Doporučujeme vánoční zájezdy do Emirátů

    Hampton by Hilton Marjan Island ****

    Hampton by Hilton Marjan Island

    Ras Al Khaimah

    • Nově postavený hotel v oblíbené oblasti Ras Al Khaimah
    • Přímo u pláže na uměle vytvořeném ostrově Marjan Island
    • Vhodné pro rodiny s dětmi
    • Možnost programu all inclusive
    • Moderní styl
    Zobrazit vánoční zájezdy

    Doubletree by Hilton Resort & Spa Marjan Island *****

    Doubletree by Hilton Resort & Spa Marjan Island

    Ras Al Khaimah

    • Nejoblíbenější rodinný hotel na ostrově Marjan
    • Dětský klub Funtazie s animačním programem
    • Nově v resortu plovoucí bazén
    • Vodní park se skluzavkou
    • Přímo u písečné pláže
    • Program all inclusive
    Zobrazit vánoční zájezdy

    Zanzibar: nejexotičtější Vánoce vašeho života

    Dokážete si představit exotičtější vánoční svátky než na tropickém ostrově, kde se mísí africká, arabská, indická i evropská kultura a navíc zde můžete potkat tradičně oděné Masaje? Takové Vánoce jste ještě nezažili! Představte si navíc teploučké moře, odlivy, během kterých můžete kráčet stovky metrů po odkrytém mořském dně, a štědrovečerní večeři složenou z právě ulovených darů moře. Doporučíme vám hotel na Zanzibaru, kam letět na Vánoce, kde nechybí pěkná vánoční výzdoba a slavnostní menu.

    Doporučujeme vánoční pobyt na Zanzibaru

    Nungwi Beach Resort by Turaco ****

    Nungwi Beach Resort by Turaco

    Nungwi

    • Hotel v tradičním zanzibarském stylu
    • Přímo u pláže s jemným pískem
    • Klidná a přátelská atmosféra
    • Hotelové animační programy, tematické večeře
    • Sportovní nabídka
    • Stravování all inclusive
    Zobrazit vánoční zájezdy
    Náš tip: Prozradíme vám, co jste o Zanzibaru určitě nevěděli.
    Dominikánská republika: nejhezčí pláže a karibské drinky

    Dominikánská republika: nejhezčí pláže a karibské drinky

    Kam cestovat na Vánoce za nejkrásnějšími plážemi? No přece do Dominikánské republiky. Tato karibská destinace plná pláží jako vystřižených z katalogu, jedinečné exotické přírody a usměvavých Dominikánců je tím pravým ořechovým na vánoční dovolenou, pokud vás lákají teploty kolem 28 °C, zajímavé výlety k památkám či do národních parků a pohodová atmosféra s příchutí karibského rumu. Dáme vám tip na fajn hotel na vánoční pobyt v tropické Dominikáně, do které se dostanete z Prahy přímým letem.

    Doporučujeme vánoční pobyt v Dominikánské republice

    Whala! Bávaro ****

    Whala! Bávaro

    Východní pobřeží | Punta Cana

    • Hotel po rekonstrukci (2019) za atraktivní ceny
    • U jedné z nejkrásnějších pláží světa
    • Program all inclusive v ceně
    • V okolí hotelu několik obchůdků a barů
    • Golfové hřiště Cocotal cca 2,5 km od hotelu
    • Spa centrum
    Zobrazit vánoční zájezdy

    Kuba: rozpustilé Vánoce s vůní Karibiku

    Další z oblíbených karibských destinací, kde vás na Vánoce čeká slunce a letní teploty. Kuba je jako stvořená pro vánoční dovolenou, na kterou budete vzpomínat celý život. Vždyť právě tady si můžete na Vánoce zatančit latinsko-americké tance jako rumba, cha-cha a salsa, popíjet karibské koktejly, vyzkoušet proslavené kubánské doutníky, udělat si výlet ve starém americkém bouráku a v neposlední řadě relaxovat na úžasných plážích a obdivovat zářivou tropickou zeleň.
    Náš tip: Náš tip: Prohlédněte si naši TOP desítku nejkrásnějších pláže na Kubě.

    Náš tip na vánoční pobyt na Kubě

    Memories Varadero ****

    Memories Varadero

    Varadero

    • Příjemný čtyřhvězdičkový hotel s all inclusive
    • Přímo u krásné písečné pláže
    • Vhodné pro páry i rodinnou dovolenou
    • Pestrý sportovní a zábavní program
    • Rozmanitá gastronomie
    Zobrazit vánoční zájezdy

    Katar: nejluxusnější Vánoce v Perském zálivu

    Katar, původně země rybářů a lovců perel, je dnes díky černému bohatství jednou z nejbohatších zemí světa. A bohaté mohou být i vaše Vánoce v Kataru. Čekají vás zde nádherné pláže, potápění u korálových útesů, zajímavá poušť, historická města s tradiční arabskou architekturou a hlavně Doha (Dauhá), katarská metropole, které se přezdívá „druhá Dubaj“. Je plná luxusních hotelů, mrakodrapů a velkolepých obchodních center, kde pořídíte každý vánoční dárek, který si jen představíte. I přes to, že je Katar luxusní destinací, nejsou ceny vánočních pobytů nijak závratné.

    Náš tip: Podívejte se na 7 největších zajímavostí v Kataru.

    Doporučujeme vánoční pobyt v Kataru

    Rixos Gulf Hotel Doha *****

    Rixos Gulf Hotel Doha

    Doha

    • Nový luxusní pětihvězdičkový hotel poblíž oblíbených turistických a zábavních destinací
    • Krátký transfer z letiště
    • Vhodný pro rodiny s dětmi
    • Přímo u písečné pláže
    • Kvalitní program all inclusive
    • Výborné umístění blízko centra města a letiště
    Zobrazit vánoční zájezdy
    Omán: pohádkové Vánoce plné poznávání arabské kultury

    Omán: pohádkové Vánoce plné poznávání arabské kultury

    Stejně jako k zimě patří sníh, k Vánocům patří pohádky. V Ománu můžete prožít Vánoce jako v Pohádce tisíce a jedné noci. Země, kde dodnes vládne sultán, se pyšní orientální architekturou, středověkými pevnostmi, tradičními tržišti, pouští s obřími písečnými dunami a nádhernými plážemi. Právě v Ománu můžete spatřit sultánův palác nebo zavítat do velkolepé mešity sultána Kábúse a projít se po perském koberci, na jehož výrobě pracovalo 600 tkadlen dlouhé 4 roky. Navíc se zde nešetří vánoční výzdobou ani na plážích. A kde v Ománu prožít vaše pohádkové Vánoce?

    Doporučujeme vánoční pobyt v Ománu

    Fanar Hotel & Residences *****

    Salalah Wadi Khasbar

    Salalah

    • Hotel s programem all inclusive vhodný pro rodiny s dětmi
    • Jedna přistýlka pro dítě zdarma
    • Přímo u 3 pláží – relaxační, sportovní a dětské
    • Výhodná poloha pro výlety do okolí
    • Možnost kombinovaného stravování ve všech restauracích v resortu
    Zobrazit vánoční zájezdy
    Náš tip: Prohlédněte si fotografie nejkrásnějších míst Ománu.

    Nevybrali jste si? Podívejte se na další tip, kde se na Vánoce 2023 ohřejete

    • Zkuste "žhavou" dovolenou na bílých plážích Mexika​ v obklopení fascinujících památek.
    • Leťte do exotického Vietnamu přímým letem bez zdlouhavých přestupů.
    • Zažijte luxusní dovolenou na jednom z nejkrásnějších míst na světě – na Maledivách.
    • Poznejte ostrov Mauricius, perlu mezi Evropou a Asií, který je opravdovým rájem na Zemi.
    • Konec roku můžete oslavit i v Thajsku, kde si užijete překrásné pláže, azurové moře i spoustu dobrodružství.
    Dovolená jako vánoční dárek

    Dovolená jako vánoční dárek

    Nové zážitky, odpočinek od každodenních starostí a společný čas s vašimi nejbližšími. Udělejte na Vánoce opravdovou radost a darujte ten nejkrásnější dárek - dovolenou.

    Chci darovat dovolenou
    klara.vacek
    16. 11. 2023

    Líbí se vám náš článek?
    Sdílejte ho na sociálních sítích a buďte také inspirací pro ostatní!