Města

Nejnovější článek

Nuragy, kaňony, jeskyně. Top 10 zajímavých míst Sardinie

Tipy a inspirace | 29. 7. 2020
To mě zajímá

Nuragy, kaňony, jeskyně. Top 10 zajímavých míst Sardinie

Sardinie ukrývá tajemné nuragy, obří kaňony, úchvatné jeskyně, nedobytné hrady a spoustu dalších zajímavostí. Vybrali jsme z nich desítku nejlepších.

Tipy a inspirace | 29. 7. 2020To mě zajímá

TOP 10 nejkrásnějších měst světa

Sestavili jsme pro vás žebříček 10 nejhezčích metropolí planety. Inspirujte se a objevte skvostná města, která by měl alespoň jednou v životě spatřit na vlastní oči každý cestovatel.

Fotočlánky27. 4. 2020
To mě zajímá

Mallorca očima delegátky: kam na výlet a kde se najíst

Naše delegátka Šárka nám prozradila fajn tipy, kam jet na Mallorce na výlet, ať už preferujete poznávání po vlastní ose nebo s cestovní kanceláří. Dozvíte se také, kam zajít na skvělou mallorskou večeři.

Tipy a inspirace14. 8. 2020
To mě zajímá

Zvolili jsme 8 nejkrásnějších památek UNESCO v Evropě

Seznamte se s naším výběrem 8 nejkrásnějších památek UNESCO v Evropě. Tahle místa by rozhodně neměla chybět na vašem cestovatelském „must have“ listu.

Fotočlánky11. 5. 2020
To mě zajímá

Cestovatelské rekordy roku 2021: co jste s námi loni pokořili?

Přehled cestovatelských rekordů, které jste s námi pokořili během dovolené v roce 2021

Tipy a inspirace7. 1. 2022
To mě zajímá

Desítka nejkrásnějších míst v Chorvatsku

Vydejte se s námi po stopách toho nejlepšího, co Chorvatsko nabízí. Představíme vám nejkrásnější chorvatskou pláž, přírodu, města, ostrovy i letoviska.

Fotočlánky10. 7. 2020
To mě zajímá

26 metrů nad mořem. Plavba Panamským průplavem

Na první pohled zavání kanál vykopaný v zemi šedí a nudou, ovšem nenechte se mýlit. Kromě takové drobnosti, že propojuje dva oceány a odděluje dva kontinenty, nabízí Panamský průplav spoustu zajímavých míst, nevšedních zážitků i podivuhodných lokalit ve svém nejbližším okolí. Přesvědčte se během plavby jedním z nejúžasnějších výtvorů lidského umu.

Tipy a inspirace16. 6. 2020
To mě zajímá

Dovolenkové perličky roku 2020 z fotoaparátů

Zavzpomínejme ještě na rok 2020 sérií úsměvných fotografií z celého světa. V mnoha případech se jedná o nadčasové snímky s jasným poselstvím: těšíme se na naši nejbližší dovolenou u moře!

Fotočlánky22. 1. 2021
To mě zajímá

Co vidět v Panamě? Objevte nejkrásnější místa!

Opuštěné pláže, deštné pralesy, kávové plantáže, indiáni, koloniální památky a Panamský průplav. Objevte nejkrásnější místa Panamy, která stojí za to vidět.

Tipy a inspirace30. 12. 2021
To mě zajímá

Filmové lokality na dovolené s Bondem. Jamesem Bondem

James Bond často cestuje a navštívil desítky zajímavých míst. Z každé bondovky jsme vybrali jednu lokalitu jako inspiraci pro vaši dovolenou.

Fotočlánky29. 10. 2021
To mě zajímá

Hit roku 2023! Poznávací zájezdy s CK

Výhodně a bez starostí. CK FISCHER vás i v roce 2023 zve do světa s poznávacími zájezdy. Můžete vybírat ze stovek poznávaček různého zaměření a délky do více než 80 zemí světa na 5 kontinentech.

Novinky a zajímavosti13. 1. 2023
To mě zajímá

Fotky z Mallorky: to nejkrásnější z ostrova slunce a umění

Náš webový guru Filip je nadšencem do fotografování a jeho hledáčku neunikne nic zajímavého. Prohlédněte si nejhezčí fotky z Mallorky, které si přivezl z dovolené.

Fotočlánky27. 7. 2020
To mě zajímá

Kam mimo turistické pasti italských měst 

Stop frontám do muzeí a obsazeným parkovištím! Přinášíme tipy na zajímavá místa bokem vyhlášených turistických pastí italských měst.

Tipy a inspirace15. 6. 2022
To mě zajímá

Kam na Velikonoce 2024? TOP fotky z Evropy i světa

Velký pátek, Bílá sobota, Velikonoční neděle a pondělí – čtyři volné dny přímo vybízejí k tomu, využít je na dovolenou. Podívejte se, kam s námi můžete na Velikonoce cestovat za poznáním.

Fotočlánky20. 2. 2024
To mě zajímá

Kam na Valentýna 2024? Za poznáním do Evropy i světa

Připravili jsme pro vás velký valentýnský přehled romantických destinací, které navštívit v roce 2024, ať už chcete cestovat na Valentýna nebo jindy. Nechybí ani tipy na naše poznávací zájezdy, na plážovou dovolenou a nejkrásnější valentýnský dárek.

Tipy a inspirace19. 1. 2024
To mě zajímá

Mámivá Paříž, antický Řím, roztomilý Lisabon. Kam na víkend po Evropě

Podívejte se na naše tipy, do kterých evropských metropolí vyrazit během podzimních víkendů. Paříž láká, Madrid září, Londýn volá!

Fotočlánky30. 9. 2021
To mě zajímá

Kmotr, gladiátor, Bond. Vydejte se na dovolenou s filmem

Jak vypadají exteriéry slavných filmů? Našli jsme pro vás nejzajímavější z těch, na které se můžete během své dovolené podívat.

Tipy a inspirace30. 10. 2020
To mě zajímá

Mrakodrapy Benidormu. Evropský Manhattan vás vítá

Podívejte se na fotogalerii výškových budov španělského letoviska Benidorm a pochopíte, proč se mu říká Beniyork či Little Manhattan.

Fotočlánky23. 3. 2021
To mě zajímá

Metro v Dubaji. Div technický i architektonický

V Dubaji má všechno punc mimořádnosti a jedinečnosti. Platí to i pro něco tak všedního jako metro. Jak ho v metropoli Arabských emirátů povýšili na technický i architektonický zázrak?

Tipy a inspirace21. 5. 2021
To mě zajímá

Mrakodrapy Dubaje. Se závratí vstup zakázán

Už dávno není městem výškových budov výhradně New York. Několikasetmetroví obři rostou jako houby po dešti také v Číně, Rusku nebo Spojených arabských emirátech. Právě Dubaj platí za metropoli mrakodrapům zaslíbenou.

Fotočlánky31. 7. 2020
To mě zajímá

Náš fotovýběr z nejnovějších památek na seznamu UNESCO

Thajské pralesy, madridské zahrady, boloňská architektura, turecké vykopávky, francouzské Nice. Na seznamu UNESCO přibyly nové památky! Prohlédněte si náš fotovýběr 5 z nich.

Tipy a inspirace16. 8. 2021
To mě zajímá

9 nejkrásnějších míst, která zařadit na travel list, než zmizí

Prohlédněte si 9 nejkrásnějších míst světa, která postupně mizí z povrchu zemského. Připravili jsme pro vás 5minutovou foto prohlídku.

Fotočlánky9. 11. 2020
To mě zajímá

16 zajímavostí, které jste nevěděli o Zanzibaru

Při bližším pohledu na Zanzibar objevíte řadu překvapivých faktů, zajímavostí a nečekaných souvislostí. Prozkoumejte ho s námi podrobněji.

Novinky a zajímavosti13. 11. 2020
To mě zajímá

Novodobých sedm divů světa: to musíte vidět!

Zapomeňte na chvíli na realitu a zpříjemněte si den virtuální prohlídkou nejvelkolepějších míst světa. Sedm novodobých divů bylo zvoleno na základě hlasování lidí z celého světa v roce 2007. Vyberte si z nich váš nový cestovatelský sen!

Fotočlánky21. 5. 2020
To mě zajímá

Nejkrásnější místa Itálie

Nejpříjemnější období k poznávací dovolené je tu! Užijte si nejkrásnější místa Itálie bez davů turistů. Doporučujeme letecké poznávací zájezdy.

Tipy a inspirace6. 9. 2022
To mě zajímá

Oslňující Abú Dhabí: prohlédněte si fotogalerii 12 nejlepších míst!

Vstupte s námi do světa luxusu a tisíce možností! Prohlédněte si naši fotogalerii 12 nejlepších míst, která Abú Dhabí nabízí. Inspirujte se, kam se na dovolené ve Spojených arabských emirátech vydat.

Fotočlánky25. 1. 2024
To mě zajímá

Mořské zahrady, kamenný les, hadí ostrov. Atrakce pobřeží Bulharska

Les, který zkameněl? Přímořská zahrada založená českým botanikem? Klášter vytesaný do skály? Inspirujte se, kam se v Bulharsku podívat na dovolené u Černého moře.

Tipy a inspirace30. 6. 2020
To mě zajímá

Pětka nejkrásnějších míst na Gran Canarii

Čekáte od dovolené něco víc než jenom slunění na pláži? Hory, písečné duny, sopečná krajina, přímořské Benátky a pláže jako z Karibiku – to všechno vás čeká na Gran Canarii.

Fotočlánky20. 11. 2020
To mě zajímá

Nejvyšší útesy, nejstarší klášter a jiné rekordy Kanárských ostrovů

Víte, kde jsou nejvyšší útesy, nejzáhadnější stavba, největší jeskyně nebo nejkrásnější pláž na Kanárských ostrovech? Na dalších řádcích vám odhalíme i jiné rekordy tohoto prázdninového ráje v Atlantiku.

Novinky a zajímavosti9. 6. 2020
To mě zajímá

Sedmička nejkrásnějších míst Costa de la Luz, která stojí za to vidět

Fotogalerie nejkrásnějších míst Costa de la Luz, která doporučujeme navštívit. Podívejte se do Sevilly, národního parku, na překrásné pláže nebo Gibraltar. Inspirujte se našimi tipy, kam vyrazit na dovolenou.

Fotočlánky31. 5. 2023
To mě zajímá

Ďáblova kuchyně, plavání s delfíny a jiné tipy na zajímavé výlety

Zátoka pašeráků, věštírna v Delfách, Ďáblova kuchyně, vystoupení kosatek… seznamte se s nejzajímavějšími výlety, které nabízíme na našich zájezdech.

Tipy a inspirace5. 8. 2020
To mě zajímá

Foto nejkrásnějších míst Maroka. To se jen tak nevidí!

Fotky jsou nejhezčí suvenýr z dovolené. Z království na prahu Sahary si můžete přivézt písečné duny, zasněžené vrcholky hor, kouzelné pláže, královská města i pestrobarevné trhy.

Fotočlánky23. 2. 2021
To mě zajímá

Živě: procestujte svět prostřednictvím webkamer

Nalaďte se na jeden z nejlepších živých video kanálů a procestujte s námi svět online – od Niagarských vodopádů přes krásy Benátek až po skotačení pand v Číně.

Novinky a zajímavosti14. 10. 2020
To mě zajímá

Z letadla to neuvidíte. Prohlédněte si Řecko z ptačí perspektivy

Vystoupejte s námi do oblak a prohlédněte si zajímavá místa Řecka z výšky. Vybírali jsme především v destinacích, kam rádi míříte na dovolenou. Řecko z ptačí perspektivy vás uchvátí!

Fotočlánky22. 6. 2020
To mě zajímá

Známe vítěze studie o nejkrásnější památky světa!

V rámci cestovní skupiny DER Touristik děláme čas od času zajímavé studie. Tentokrát se naše „britská sestra“, cestovní kancelář Kuoni, rozhodla podívat na zoubek nejkrásnějším památkám světa. A na 6. příčku se dostal český zástupce!

Tipy a inspirace27. 2. 2023
To mě zajímá